Szerda este 18 órakor kezdtük meg azt a lakossági tájékoztatót, amely a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) tevékenységét volt hivatott bemutatni a helyi érdeklődők számára - írja László Attila, a MÖM országos vezetője. Alább a folytatás.
Miután körvonalakban vázoltam a széleskörű társadalmi célú tevékenységünk jótékony hatásait, átadtam a szót a helyi lakosoknak, hogy értékeljék az augusztus derekán történt látogatásunk Tiszaföldvárra gyakorolt hatását. Mint megtudtuk, a település életében egy hosszú idő óta nem tapasztalt változás állt be. Nyugalmasabbá vált az élet, és megnőtt a rendőrségi aktivitás is.
Zoom
Ezt követően a szót Soós Antal önkormányzati képviselő vette át, aki biztosította a megjelenteket arról, hogy minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy a település lakosainak normális és biztonságos lakókörnyezete legyen. Mint megfogalmazta, ehhez széleskörű helyi összefogásra van szükség, melynek egyik motorja lehet azt est folyamán megalakításra kerülő helyi MÖM-szervezet. A jobbikos képviselő egyébként igen erős ellenszélben kénytelen ellátni a képviselői megbízásából adódó feladatait, mivel valamilyen okból kifolyólag, nem mindenkinek érdeke a településen élők nyugalma.
Zoom
Végezetül az állampolgári jogi ismeretekből összeállított feladatlapunkat töltötték ki sikeresen újdonsült aktivistáink, amelynek következtében megalakult a Magyar Önvédelmi Mozgalom tiszaföldvári szervezete.
Helyi vezetőjének Jarábik Csaba lett megválasztva, aki várja a településért tenni akaró lakosok jelentkezését.
Zoom
Ezúton is köszöntöm a Magyar Önvédelmi Mozgalom országos nagy családjában a hozzánk csatlakozó magyar honfitársaimat! Mostantól ők a zászlóvivői a helyi önvédelmi közösségépítésnek!