A januárban szabaduló Tánczos Gábor és ügyvédje úgy döntöttek, könyvet írnak. Az ismert sztárjogász Somos Zoltán nem is nagyon lacafacázott, kőkeményen beszólt a rendszernek. A leleplező írás azonban nemcsak a gyerekgyilkossággal ártatlanul megvádolt Tánczosról, hanem az elbaltázott móri perről is szól. A mû pedig már most bestsellernek számít, hiszen pár nap alatt több ezer példányt elkapkodtak.

Ilyen még nem volt. Bestsellert írt egy ismert sztárügyvéd, Somos Zoltán, aki megelégelte az igazságszolgáltatás malmainak meglehetősen furcsa őrlését, azaz kőkeményen megrendült a hite a bírói függetlenségben. Az oknyomozó írás majd' háromszáz oldalas - fotók nélkül. Az író-ügyvéd legfőképp a hírhedt körmendi gyermekgyilkosság jogerős ítéletét, és az ügy máig tisztázatlan aggályait elemzi.

Somos szerint úgy elítélni valakit, hogy meg sem hallgatják, vagy hogy rengeteg bizonyíték kétes, nem szabad. Az ügyvéd azt sem titkolja, hogy furcsállja azt, hogy miután Tánczost a rendőrök lecsukták, rögtön tábornokká léptették elő a megye főzsaruját, Bene Lászlót, aki később még az ORFK-t is irányította. Az is megmagyarázhatatlan Somosnak, ahogy a rendőrök bántak a védencével. Tánczos Gábor többször is öngyilkos akart lenni, sőt a fiatal elítélt szerint kényszervallatták is.

"Ez egy olyan könyv, amely nemcsak a Tánczos-esettel foglalkozik, bár ez a fő alapja. Védencem ügyében máig komoly jogi aggályok vannak. Az írásban szó esik Mórról, a hírhedt nyolcas gyilkosságról is, de arról az esetről is kiderült, hogy az igazságszolgáltatás megcsúfolása és legnagyobb bakija volt. Mondhatni Magyarországon az igazságszolgáltatással mintha valami probléma lenne jelenleg. Ez a könyv csak tényeken alapul. Jegyzőkönyvekből szemezget főként. Próbáltuk az ügyeket sport-szemszögből is megközelíteni. Hisz egy labdarugó mérkőzésen is, ha csal mondjuk a bíró, bizony annak a játékosok isszák meg a levét, nem?

Az új könyvből pár nap alatt nyolcezer már el is fogyott, és újabb tízezret nyomnak belőle. A szakértők szerint egészen biztos, hogy bestseller lesz belőle. Ez az írás már a második szerzemény, amely a körmendi esetet dolgozza fel, a főszereplő akkor és most is azt állította: ártatlan. Tíz év után azonban januárban szabadulhat Tánczos, aki bízik és türelmetlenül várja a rabruha nélküli életet.

"Januárban szabadulok. Ártatlanul voltam és vagyok börtönben. Én ezt a kislányt nem gyilkoltam meg és sosem bántottam. Ezért kaptam 14 évet. Elvették a fiatalságom, tönkretettek, csak azért, hogy gyorsan eredményt tudjanak felmutatni. Gusztustalan ez az egész. Köszönök mindent a rendőrségnek, a bíróságnak és mindenkinek, aki segített a tönkretételemben, remélem boldogok. Az igazi gyilkos azonban egy napot sem ült börtönben. Mi lesz ha kijövök? Nem tudom. Külföldre megyek, és valahol megpróbálom újrakezdeni az életemet. Sejtem már hol szeretnék élni, de még ezt nem árulom el, mert sok teendőm van még itt Magyarországon. Szeretem Olaszországot és Thaiföld is szimpatikus. De meg kell találnom a körmendi kislány, Zsófia igazi gyilkosát. Beszélek több nyelvet is, és imádok dolgozni és van vendéglátós tapasztalatom is." - mondta Tánczos Gábor.
(stop.hu)