A hivatalos izraeli propaganda úton-útfélen harsogja: a zsidó államnak joga van minden eszközzel "megvédeni" érdekeit. Ismétlem: minden eszközzel.

A palesztinok kiéheztetésével, földjeik elrablásával, elválasztó fal építésével, katonai akciókkal, Apache helikopterekkel és F-16-os vadászgépekkel. Mármost, kérdezem én, kedves magyar testvéreim: ha nekik joguk van "minden eszközt" igénybe venni nemzeti céljaik - valójában gyarmatosító, hódító törekvéseik - elérése érdekében, akkor nekünk, ezerszer kisemmizett, jogfosztott magyaroknak is nincs-e jogunk ugyanehhez? Mi is igénybe vehetünk "minden eszközt" ?

Egyelőre, ha jól tudom, mi, magyarok, nem tartunk megszállás alatt egyetlen másik népet sem, és nem terrorizálunk senkit. Nem hogy Apache helikoptereink nincsenek, de semmiféle fegyverünk sincs. És nem is törekszünk erőszakra. Ha jól emlékszem, a legtöbb, amit tettünk, hogy az utcán tüntettünk, és rövid időre lezártuk az Erzsébet-hidat. De azért már fasiszták és szélsőségesek vagyunk. Nem vettünk, és talán nem is fogunk soha igénybe venni "minden eszközt". A rossz példa azonban ragadós. Mert most azokat, akik minden gátlás nélkül bevetnek "minden eszközt" - és nem a védelem, hanem a hódítás érdekében - hősöknek kiáltja ki a világ.

Minket, akik csupán létünkért, életünkért küzdünk nyomorúságos és kizárólag békés eszközeinkkel, közellenségnek kiáltanak ki. A nagy többséget félrevezethetik, de mi, radikális hazafiak nem vagyunk vakok. És egyre több honfitársunknak nyílik fel a szeme.

Perge Ottó