Szabó György magyar-izraeli kettős állampolgárságú, XIII. kerületi fideszes önkormányzati képviselő Gyurcsány Ferenctől vár lépéseket, mert szerinte Döry Miklós, az MSZP helyi képviselője arra utalt beszédében, hogy térjen vissza Izraelbe.

Szabó György, az érintett fideszes képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatón elmondta: az önkormányzat november 15-i testületi ülésén Döry Miklós, az MSZP helyi képviselője "nem megengedhető" kifejezést használt, ami számára úgy volt értelmezhető, hogy ha nem tetszik a magyarországi helyzet, akkor térjen vissza Izraelbe, ahonnan jött.

A sajtótájékoztatón bejátszották az ülésen készült hangfelvételt, amelyen a szocialista politikus azt mondta: "Osztom Szabó György képviselőtársamnak azt a meglátását, amit ő nem régen lát, mert elég sok időt töltött ahhoz Izraelben, hogy ne lásson rá az itteni dolgokra, hogy itt koldusok országába tért vissza, amikor hazajött, de hát ha ennyire nem érzi jól magát, egyre közelebb kerülünk a schengeni határokhoz".

A fideszes önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: szeretné meghallgatni Gyurcsány Ferenc reagálását erre a konkrét esetre, és arra kéri a szocialista párt elnökét, tegye meg a szükséges intézkedéseket "az MSZP-n belül elharapódzó jelenség ellen". Szabó György szerint Döry Miklósnak távoznia kell a helyi közéletből. Mint mondta, a szocialista párt vezető politikusai a mai napig nem szólaltak meg ebben az ügyben.

Emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc a Magyar Gárda ügyében nyáron tartott ötpárti sajtótájékoztatón azt mondta: minden pártban vannak buta, alkalmatlan emberek, a baj akkor van, ha ez egy egész szervezetet fertőz meg, és ha valaki szervezetszerûen akarja menteni a fasizmust, valamint kommunikációs trükkökkel akarja megkerülni a témát.

(FN / MTI)

Kapcsolódó humor:
Fénykép: Szijjártó is szereti a zsidóvicceket, Zuschlaggal bratyizik