Országos választmányi ülést tartott a Jobbik múlt hét pénteken a párt XI. kerületi, Bartók Béla út 96. szám alatti irodájában. Jelen volt Sneider Tamás és Szabó Gábor is. Ott mutatták be a portálunk birtokába jutott dokumentumot mint a Jobbik új alaptételét.
Zoom
Illusztráció - a kép a X. kongresszuson készült (forrás: jobbik.hu)
A dokumentumot szerkesztőségünkhöz eljuttató csalódott választmányi tag szerint a pártvezetés azt mondta, ez egy vitairat, amit Stummer János alelnök állított össze. Sneider megjegyezte, hogy ő is írt egyet, de az már az elnökségen sem ment át...
Informátorunk szerint nagy vita bontakozott ki a vitairatról. Egy vidéki felszóló például azt mondta, hogy "mi, régi jobbikosok azt látnánk helyénvalónak, ha az utolsó bekezdésbe azt írnánk: radikális nemzeti ellenállás" - azonban durván lehurrogták.
Volt olyan is, aki megkérdezte, miért Orbán Viktorról szól az egész vitairat. Ő is kapott hideget-meleget.
Az amúgy semmitmondó kiáltványt a holnapi kongresszuson tervezik elfogadtatni, itt szeretnék azt a látszatot kelteni, hogy létező és működő párt még a Jobbik, például így: Küldötti kongresszus helyett lényegében országos taggyűlést tart a Jobbik
A kilépési hullámot kezelni hivatott külső és belső "kommunikáció" rejtelmeit pedig éppen ma ismerhettük meg: "Hát ezt egyikünk sem hiszi el!"
Olvasóinknak tehát nem kell holnapig várni, íme a Naaagy Ellenállás kiáltványa: