Sólyom Lászlónak nem áll módjában fogadnia Vona Gábort (ellentétben az erőszakkal, lefizetéssel és zsarolással megválasztatott köztörvényesekkel), a Magyar Gárda és a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnökét és nem indokolja döntését (ahogy azt a Kuruc.info előrevetítette) - erről levélben tájékoztatta a szervezetet a Köztársasági Elnöki Hivatal. Vona Gábor, a két szervezet vezetője válaszlevelében sajnálattal, de tudomásul vette az államfő döntését.

A demokrácia arculcsapásának tekintik, de tudomásul veszik, hogy az államfő nem hallgatja meg személyesen álláspontjukat - mondta Vona Gábor, a Jobbik és a Magyar Gárda Egyesület elnöke. A Sándor-palota előtt tartott tájékoztatón arról beszélt, "a Magyar Gárda Egyesület támogatottságát a közvélemény-kutatások szerint milliós nagyságrendűre lehet becsülni", az adatot azzal magyarázta, hogy egy augusztusi felmérés szerint a lakosság 15 százaléka értett egyet a szervezet megalakulásával.

Amennyiben ez így van, akkor tudnia kell, hogy ezeknek az embereknek is köztársasági elnöke ő, nemcsak a három ombudsmannak és nem csak az Országos Cigány Önkormányzatnak - fogalmazott, feltéve a kérdést: hogy küzdhet az a diszkrimináció ellen, aki maga is diszkriminál. Szavai szerint a nagypolitika szereplői összefogtak ellenük, hogy elhallgassák "a létező cigánybűnözés" általuk leleplezett problémáját.

(Kuruc.info - Híradó)