Történelmi felelősségünk tudatában, az Isten, Haza, Család jelszóhármas mentén, a pártérdek helyett a magyar érdek hangsúlyosabb képviselete érdekében a Mi Hazánk Mozgalom és a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt értékelvű együttműködési megállapodást köt a két pártelnök kézfogásával és jelen dokumentum aláírásával. Miután a felek egyeztették programjukat, s hamar megtalálták a közös nevezőt, a nemzeti összefogás jegyében a két párt kész közösen gyarapítani országunkat, éltetni nemzetünket, felemelni a méltatlanul magára hagyott magyar vidéket, megvédeni és megtartani a magyar földet, helyreállítani a cserben hagyott magyar dolgozók és kisgazdák becsületét, széles körű társadalmi elismerését.
A Mi Hazánk fiatal dinamizmusa és az FKGP történelmi hitelessége együtt közelebb viheti nemzetünket a két párt közös céljainak eléréséhez. Olyan hazát szeretnénk teremteni, ahol megállítható a kivándorlás és a népességfogyás, ahol gyarapodik, épül, szépül az egész ország. Ahol az emberekre biztos, kiszámítható és élhető jövő vár. Olyan társadalmat, ahol a népességet saját nemzettársaink és leszármazottjaik alkotják, és nem idegen bevándorlók. Olyan gazdasági környezetet, ahol nem a multinacionális tőke, és nem néhány helyi vagy épp külföldi oligarcha birtokolja a nemzetgazdasági potenciál és a magyar föld túlnyomó részét. Ahol elmondhatjuk: a hazánk gazdái vagyunk, Magyarország a magyar embereké, a magyar föld pedig nem eladó!
A magyar embert országa szeretete, szabadságeszméjének olthatatlan vágya, életénél is többre tartott becsülete, s az igazság mellett történő mindenkori kiállása fémjelzi. Isten segítségével ez a szellemiség vezessen minket közös utunkon, s közös munkánk gyümölcse sem fog elmaradni! Múltunk intelmei jövőnk záloga, s hogy jövőnk legyen, a múltat is ismernünk és tisztelnünk szükséges. Így ma megkötött szövetségünk szimbolikája, hogy azt az utat járjuk tovább, s teljesítjük be most, amit nemzetünk vészterhes korszakában kezdtek meg elődeink. Az út előttünk áll!
Ma, a kommunizmus áldozatainak emléknapján emlékeztetnünk kell arra is: ez a dátum az FKGP egykori főtitkárához, Kovács Bélához köthető, akit 1947-ben ezen a napon a kommunistákkal szembeni kiállása miatt a szovjet hatóságok jogellenesen letartóztattak és a Szovjetunióba hurcolták, ahol nyolc évet töltött fogságban, először a Gulagon raboskodva. 2000-ben a Fidesz oktatási minisztere csak a holokauszt újabb emléknapjára tett javaslatot, de végül a kettős mércére rávilágító Horváth Béla kisgazda képviselő egyéni módosító indítványát se tudták lesöpörni, így lett február 25. a kommunizmus áldozatainak emléknapja. De nem lehet addig méltósággal megemlékezni, amíg nem történik meg az állambiztonsági múlt, így többek közt az ügynöklisták feltárása, a pártállami vezetők elszámoltatása és közéletből való kitiltása, valamint a kommunista luxusnyugdíjak megvonása, a meghurcoltak erkölcsi, anyagi jóvátétele!
Az elvtelenül egyesült balliberális tömbbel szemben a Mi Hazánk és MIÉP, valamint az FKGP együttműködése mindenféle külső kényszertől vagy politikai spekulációtól, taktikázgatástól mentesen jött létre, anélkül, hogy bármelyik félnek is meg kellene tagadnia önmagát, illetve elveit. A nemzeti összefogás harmadik utat kínál ezzel a választóknak, valódi nemzeti értékek és elvek mentén. Se Gyurcsány, se Orbán elvásott rendszeréből nem kérünk! Hisszük, ha lassabban is, de céljainkat csak következetesen és hitelesen érhetjük el, mert a politikára is igaz: ki mint vet, úgy arat!
Budapest, 2019. február 25.
Toroczkai László                       Hajdara Roland
elnök                                         elnök
Mi Hazánk                                 FKGP