2019. június 27., csütörtök, László, Bársonyka, Dalia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Újra lecsapott Gyurcsány banyatankos különítményének egy magányos harcosa22:22 Nagyon erős UV-B sugárzás várható holnap22:10 Az MSZP elnöke nem fárad új felszólalások írásával, jók lesznek a két évvel korábbiak is21:48 Egyre zavarosabb a tűzben meghalt kislány története21:40 A horvát Marija Pejcinovic Buricot választották az Európa Tanács új főtitkárának21:13 Nem csak Harry degenerált: Vilmost egyáltalán nem zavarná, ha a gyerekei ferde hajlamúak lennének20:55 Hollandia a lehetőségek országa: tőlük még 2019-ben is ki lehet sajtolni némi holokárpótlást20:33 Puzsér nem tud választani Tarlós és Karácsony közül, ezért ő is elindul20:02 Trump: Németország erőtlen, a kínai gazdaság összeomlóban, egy Irán elleni háború pedig nem tartana sokáig19:45 Döntöttek a Fidesz fővárosi polgármesterjelöltjeiről19:21 Belátták, hogy botorság volt a szijjártói "tudomásul vétel": mégsem engednénk az úzvölgyi temető államosítását18:47 Németh Zsolték "ukrán barátaink" miatt nem szavazták meg az oroszok visszavételét az ET-közgyűlésbe18:39 Ez már nem jött össze Gyurcsánynak: Karácsony nyerte az előválasztást18:06 Tanulnak a cigányok a liberális "jogvédőktől": Kamarásék szeretnék betiltatni a cigánybűnözés szót - és a pártot is, amely ezt használja17:25 Úgy tűnik, be kellene érni az égő cigarettás-elektromos rendszeres magyarázattal Notre-Dame-ügyben
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

Átszakították a tüntetők az elnöki rezidencia rendőri védelmét Belgrádban

Reklám

Ellenzéki élőláncot vontak a tüntetők a belgrádi elnöki rezidencia köré, miután átszakították a rendőri védelmet és egészen az épület bejáratáig jutottak – írta a Politika szerb napilap. Az épületbe nem törtek be – ellentétben a tegnapi eseményekkel, amikor a tüntetők a televízió székházába is behatoltak, ahonnan a rohamrendőrök végül kiszorították őket.
A tüntetők célja, hogy Aleksandar Vucic elnök ne tudja elhagyni az épületet. Az ellenzék Vucic lemondását és új választásokat követel.
A tüntetésen megjelent az ország korábbi külügyminisztere, az ellenzéki Néppártot vezető Vuk Jeremic is, aki azt követelte, hogy az elnök jöjjön ki, és beszéljen a polgárokkal.
Zoom
Bosko Obradovic a belgrádi elnöki rezidenciánál 2019. március 17-én (fotó: Marko Djurica / Reuters)
A korábban az ENSZ közgyűlésének elnöki tisztét is betöltő Jeremic tavaly decemberben járt Budapesten a CEID meghívására, akkor azt mondta az Indexnek: komoly fenntartásai vannak az Orbánnal jó kapcsolatokat ápoló, autoriter rendszer kiépítése felé sasszézó Aleksandar Vucic kormányfővel, akinek vezetésével Szerbia inkább távolodik az EU-tól és a demokráciától.
Szerbiában hetente újulnak ki a tüntetések, amelyeken a Szerb Haladó Párt (SPS) vezette kormányt azzal vádolják, hogy propagandafórummá silányította az állami médiumokat.
Belgrád szívében leállt az autós forgalom a tüntetések miatt.
EU-pártiak együtt az EU-ellenesekkel
A tüntetés ugyan jó ideje az ellenzéki pártok közös szervezésében zajlik, bár a jelenlegi vezetés lemondatásán kívül semmi közös nincsen bennük. Bosko Obradovic 2017-ben az ultraradikálisok államfőjelöltje volt, aki szerint az országnak a Moszkva vezette Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetéhez (ODKB) kellene csatlakozni, nem pedig a NATO-hoz, és az EU helyett az orosz dominanciájú Eurázsiai Gazdasági Szövetségnél kellene tagságot szerezni.
Ezzel szemben Jeremic az euroatlanti irányzat támogatója.
Vucic szerint az ellenzék egyre inkább veszít támogatottságából, ezért szánja el magát egyre radikálisabb lépésekre. Az elnök kijelentette: a törvénysértő tüntetőket és a törvénysértő szervezőket felelősségre fogják vonni.
(Index)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready