Ujhelyi szerint annyira jó ötlet volt a Fidesznek tálcán vitt kampányajándék (már mozgósító videót is készítettek belőle), hogy állandósítaná a szóhasználatot. De persze hazugságalap nélkül nincs szocionista építmény: úgy tesz, mintha Bangóné a kormányra, nem pedig a Fidesz szavazóira használta volna a kifejezést. Ami egyébként Ujhelyi elődei, Kohn Béláék óta foglalt.
Zoom
Fotó: MTI/Kovács Attila
Ujhelyi Fb-bejegyzése:
Az MSZP kampányfőnökeként nyilván bosszús voltam, hogy a lényegi kérdések elől azzal próbál menekülni a Fidesz, hogy Ildi interjújáról hazugságkampányt indítanak. Addig sem kell számot adniuk az ellopott országunkról, a hatalmi maffia bűneiről, az egészségügy súlyos betegségéről, a kivándorló százezrekről... Szó sincs arról, hogy szavazókat, megtévesztett Fidesz támogatókat sértegetne bárki közülünk! Elfogadhatatlan minden ilyen tett, jöjjön az bármelyik politikai oldalról! Mi kaptunk már bőven ízelítőt abból, hogy miként bélyegez ellenségnek minden másként gondolkodó honfitársunkat a propagandagépezet. Óvatosan kell viselkednünk, hogy különbek legyünk azoknál, akiket meghaladni akarunk. De ha a Fidesz így kiprovokálja, hogy Budapest súlyos rágcsálóirtási vészhelyzetén túl is beszéljünk a politikai patkányügyről, akkor bevállalom: nevezzük el a politikai maffiájuk időszakát „patkánykormányzásnak”. Égjen csak rájuk a jelző, ha már így alakult az elmúlt néhány nap. Mert undorító és visszataszító, amit tettek a hazánkkal, kártékony minden döntésük, amely kisodor minket az Európai Unió biztonságából. És ennek semmi köze Ildikó mondataihoz, de válasz a Fidesz elindított kampányára. Ennyi. Mostantól így hívjuk e rendszert:
PATKÁNYKORMÁNY!
Frissítés: ennyire jól jött a Fidesznek a buta komcsi patkányozása
Csak a Facebookon 1 milliót költött a Fidesz Bangóné patkányozásának reklámozására - írja a 444 nyomán a 24.hu.
A Facebook a 2016-os amerikai elnökválasztás után kezdett igazán nagy erőket koncentrálni a politikai hirdetések átláthatóságára, miután állítólag külföldi, elsősorban orosz szervezetek adtak fel közéleti témájú reklámokat, hogy ezzel befolyásolják az elnökválasztás eredményét az Egyesült Államokban.