Az Országos Cigány Önkormányzat bűnöző elnökét a tiszaroffiak értesítették: képviselőjüket korábban fenyegetések érték. Szombat hajnalban leégett házának falára feliratokat festettek.

Kiégett egy lakóház és a hozzá tartozó garázs szombatra virradóra a Szolnok megyei Tiszaroffon, személyi sérülés nem történt - közölte Dobson Tibor, a katasztrófavédelem szóvivője.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei település egyik utcájában egy lakóépület és a hozzátartozó garázs tetőszerkezete teljesen kiégett, a lángokat a kiérkező tűzoltók oltották el - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A rendőrség és a tűzoltóság közösen vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit.

A bűnöző Kolompár azt mondta: a ház a helyi kisebbségi önkormányzat képviselőjéé, akit korábban megfenyegettek. Kolompár Orbánt helybéliek telefonon értesítették arról, hogy a kiégett ház a helyi cigány kisebbségi önkormányzat képviselőjéé, akit korábban ismeretlenek telefonon is megfenyegettek.

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke szerint "szélsőségesek akciójáról van szó", mert - mint mondta -, a ház falára "gyalázkodó feliratokat" is írtak.

Az Országos Választási Iroda adatai szerint Tiszaroffon a Lungo Drom képviselői alkotják a helyi kisebbségi önkormányzatot, amelynek elnöke Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, a cigány szervezet elnöke.

(MTI nyomán)