A bántalmazott tanár ügyében közfeladatot ellátó személy elleni erőszak kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Milyen érdekes, hogy napokig a füle botját sem mozgatta a magyarok ellen secperc alatt, hamis vádak alapján is intézkedő, a gengszterkormányt védelmező ÁVH, szó sem volt nyomozásról, a retkes őrizetbe vételéről. Majd, talán nem függetlenül Tomcaték készülő feljelentésétől, most bejelentették a nyomozás megindítását.
Elrendelte a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság a bántalmazott tanár ügyében - közölte Unger Pál, a BRFK sajtóügyeletese szerdán. A nyomozást még kedden rendelte el a VIII. kerületi kapitányság a Fővárosi Főügyészség állásfoglalása alapján, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - mondta (Miért kellett állásfoglalásra várni?? Budaházy és más tisztességes, dolgozó magyarok ellen azonal lépni szoktak - a szerk.)
Mint ismert, egy VIII. kerületi középiskola egyik 16 éves cigány diákja fizikaóra alatt odament tanárához, belerúgott, lökdöste és egy fém csapteleppel fenyegette. Az érintett pedagógust annyira megviselte az eset, hogy benyújtotta felmondását, s jelenleg idegszanatóriumban kezelik. Az iskola cionista, cigányfajvédő igazgatónője úgymond vizsgálatot indított, de a cigánybűnöző helyett a tanár úrra próbálta kenni az ügyet.
A pedagógus szakszervezetek kedden üdvözölték a házelnök kezdeményezését, hogy a parlament szakbizottsága tűzze napirendjére a pedagógusok elleni (cigány) atrocitások ügyét. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége pedig felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul terjessze elő jogszabály-módosító javaslatait, melyek megszüntetik a sokszor a pedagógusok fizikai épségét veszélyeztető megnyilvánulásokat. Süveges Éva, a VIII. kerületi Erdélyi utcai Általános Iskola és Gimnázium igazgatónője kedden az MTI-nek azt hazudta: az erőszakoskodó diák „nem egy agresszív, nem egy durva gyerek”, hanem „szereplési mániával küzdő” fiatal, aki folyamatosan produkálja magát. Véleménye szerint a tanár „az első számú felelős” azért, hogy az óráján mi történik, noha az is igaz, hogy „a gyereknek nincs joga átvenni a hatalmat, és a gyereknek a bűnét sem mentjük”.
(MTI-s szutyok korrigálva)