"Az igazgatónő is rúgott egyet
Ismeretes, hogy Hadnagy István fizikatanárt megalázták egyik óráján, majd az erről készült videó felkerült az internetre, ami óriási botrányt kavart. Az eset utóhangja megmutatja, hogy a tanárokból kikopott már az, hogy legalább védjék a mundér becsületét. Az igazgatónő hozzáállása után ugyanis nem csodálkozunk, hogy az általa kormányzott intézményben ilyen dolgok történnek.

A tanárnak nem az első esete volt, amikor fenyegetést kapott. Volt olyan, hogy megfenyegették, hogy kiszúrják a szemét, ha bemer írni a naplóba. Megdobálták krétával és óráin fegyelmezetlenek voltak. Igaz, nem csak az ő óráin, ez teljesen általános az intézmény falain belül. Süveges Éva igazgatónő viszont a tanárt is felelősnek tartja a történtekért, mert szerinte amúgy is alkalmatlan volt a tanításra. Ő ugyanis már több videót látott, ami az óráin készült, és miközben ő tanítani próbált, a gyerekek rendetlenkedtek, amire ő nem tett semmit, esetleg néhány fajgyűlölő kijelentést. Ez utóbbit a tanár tagadja, de nem csodálkoznánk, ha az ismert körülmények között elhagyta volna ilyen a száját. (Kuruc.info: Épeszű ember ezek között az állatok között nem cigányozik, ha nem akarja, hogy azonnal felkoncolják. Márpedig egy fizikus nem éppen buta.) A tanárok egyébként is tehetetlenek, eszköz nincs a kezükben az ilyen gyerekek ellen, hiszen minden iskolából nem lehet kitiltani őket. Ami megdöbbentőbb a nyilatkozatban, az maga ez a hozzáállás a vezető részéről.

Az igazgatónő ezek szerint tudja, hogy az intézmény oktatójának voltak problémái. Mi az, amit erre ő reagál? Hibásnak tartja kollégáját, mert a videókon azt látta, hogy rendetlenek az óráján. Ez egy rendkívül értelmetlen és sületlen vezetői reakció. A helyes eljárásmód az lett volna, ha megelőző intézkedéseket tesz, és gondoskodik arról, hogy a rendetlenség fő kirobbantói elnyerjék méltó büntetésüket, nem kollégájába rúg bele még egyet, utólag. Mindannyian tudjuk ugyanis, hogy nem arról van szó, hogy egy egész osztály hirtelen fellázad, és megalázásokba kezd, hanem jól kiválasztható személyekhez kötődnek ezek a problémák. Ám okos pedagógus vezetőnk nem arra koncentrál, hogy mit kellene tenni, hanem elhárítja saját mulasztását azzal, hogy egy utolsót rúg néhai beosztottjába. Normális országban ilyenkor a tanár megkülönböztetett figyelmet kapna, és külön szankciókat helyeznének kilátásba azok ellen, akik vele szemben tiszteletlenek. Így azonban a diákok megtanulták, hogy egy tanár iskolából való kicsinálásnak legjobb és büntetés nélküli módja micsoda.

Tisztelt igazgatónő! Hol van az ön szerepe ebben az ügyben? Miért nem azzal foglalkozik, hogy a felelősségre vonás megtörténjen? Azt is elfogadjuk, hogy a tanár már képtelen a mai eszközöket figyelembe véve rendet tartani az említett csürhe között, de akkor legalább ne kapjon még egy búcsúpofont, mert nem vette elő a gépfegyvert a sarokból, és nem lőtte halomra őket. Ő egy tanár, akinek a dolga ilyen idős gyerekek között a tudás átadása volna. Mert mi lenne, ha jobb erőben lévő fiatal kollégája ilyen esetben két nagy pofon segítségével megvédte volna magát? Tudjuk, akkor meg azért lenne alkalmatlan. Úgy tűnik, hogy ebben az intézményben az egész hozzáállás és probléma a vezetés alkalmatlanságából ered."
(mover; jelenleg 163 (!) kommenttel. Pl. egy tanártól érkezett:
"Az én osztályomban is 10 cigánygyerek van, na én megkapok tőlük mindent: rohadjon ki a belem, hülye, meg ilyen hasonlókat! Kérdem én, és erre ha én azt mondom "piszkos cigány" akkor már fasiszta nemzetszocialista irredenta vagyok? Hát nekem mindent el kell tűrni?! múltkor is 15 centis tőrt vett elő, rászóltam, mondta: "azé mer én cigány vagyok", nem azért mert büdös tróger.

Én is ilyenek miatt hagyom ott a pályát ősszel. Majd ha lesznek esetleg jogaim a nevelésre, akkor estleg újra tanítani fogok!De én is csak úgy tudok fegyelemet tartani hogy, vagy fel sem veszem ezeket, vagy én is fenyegetődzök. Kérdezem én ez normális?"