2021. június 14., hétfő, Vazul, Töhötöm napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Guam tárt karokkal várja az afganisztáni kollaboránsokat22:14 Lezuhant egy néző a Wembley Stadion lelátójáról21:55 Revolvert tartana minden fehér ember fejéhez a Yale Egyetem pszichiátere21:25 Olcsó Pulitzer-díj - Heti progresszió (LXXXIV. rész)21:20 Bibinek córesz van: megalakult a koalíciós egységkormány20:51 Biden szerint Washington visszatért globális vezető szerepéhez - de nem akar konfliktust Kínával és Oroszországgal20:24 Szegény szórólapozó DK-sok úgy felháborodtak egy kis frissítő zuhany miatt, mintha rögtön rovarölő jött volna a slagból19:58 Szűk többséggel, de győzhet a józan ész Svájcban19:25 Tehenek támadtak egy futóverseny résztvevőjére Ausztriában18:41 A szultán megvitatná Bidennel az elszomorított Törökország ügyeit a NATO-csúcson18:08 Távol maradt a bankárkormánytól, és máris Salviniék nyakán az Olasz Testvérek17:42 Elkezdődött a Virradat Program megvalósítása17:09 Tüntetés a cigánybűnözés ellen Monoron: Toroczkai: ketyeg a bomba - a Fidesz cigánypolitikája liberálisabb, mint a szociké16:53 Igazi nyár lesz a jövő héten15:47 Személyautóval ütközött egy motoros Eger és Noszvaj között
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek :: :: Hozzászólások

Románok lőtték fejbe társukat egy illegális vadászaton, majd egy órán át nézték, ahogy haldoklik

Tragikus kimenetelű illegális vadászat helyszíne volt idén május 7-én a Bihar megyei Magyarremetét övező erdő, ahol a 46 éves Marius Laza mézgedi erdész, háromgyerekes apa életét vesztette. Az első hírek arról szóltak, hogy a lőtt sérülést Sebastian Bologa mézgedi lakos okozta, akivel közösen illegális vaddisznóvadászatot szerveztek. A lövés körülményeiről és a résztvevők számáról semmit nem lehetett tudni, az ügyészek azonban nem tétlenkedtek az elmúlt egy hónap során, és sokkoló részleteket tártak fel az esetről.
Bologa mellett még hat személyt vonnának felelősségre, akik nemcsak részt vettek az illegális vadászaton, de míg fejbe lőtt társuk agonizált, késleltették a hatóságok riasztását is, csak azért, hogy tüntessék el a rájuk utaló bizonyítékokat, írja a Főtér.ro.
Az újabb vádlottak személye is érdekes, köztük található Adrian Ştefănică volt magyarremetei polgármester, aki jelenleg a belényesi erdőfelügyelet mérnöke, testvére, Ioan Ştefănică, aki mellesleg szintén erdész, Alin Letea, az erdőfelügyelet alkalmazottja, Cosmin Iştoc, a magyarremetei önkormányzat környezeti felügyelője, Ioan Lezeu építési vállalkozó, valamint egy hajtóként közreműködő juhász, Nicolae Magda. A nyomozóhatóságok forrásai szerint rajtuk kívül jelen lehetett egy másik mézgedi lakos, Geczi Ştefan, akit tanúként hallgattak ki.
A vadászatot a volt polgármester szervezte, aki a baleset után, a többiekkel együtt egy órán át nézte tétlenül, hogy vadászkollégája haldoklik, mert el akarták tüntetni a nyomaikat a mentősök és a rendőrök értesítése előtt. Marius Laza egy nappal később halt meg a kórházban, az orvosok elmondása szerint nem tudták kiműteni az agyába fúródott lövedéket.
A hat gyanúsítottat 24 órára őrizetbe vették, majd hatósági felügyelet alá helyezték, öten fellebbezést nyújtottak be az intézkedéssel szemben, amit a bíróság jóváhagyott.
A hat gyanúsított közül négy védelmét a hírhedt Alexandru Lele ügyvéd látja el, aki azt állítja, az ügyészeknek semmilyen bizonyítékuk nincs elméletük igazolására, a házkutatások során nem találtak egyetlen arra utaló nyomot, hogy részt vettek a vadászaton. Bizonyítékok hiányában legfeljebb vadászmesének számít ez a teória – mondja Lele, nem kevés gőggel, alábecsülve a vádak és a tragédia súlyosságát.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready