Bezár!
2021. január 25., hétfő, Pál napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:24 Tízszeresére növekedett a Magyarországra érkező kínaiszemét-szállító vonatok száma08:01 Jelzésértékű, hogy a franciaországi Rothschild-fiúval tárgyalt először Biden07:46 100 millió közelében a kínai vírus fertőzöttjeinek száma07:25 Elárverezték a Knight Rider K.I.T.T.-jét - a vacsora David Hasselhoff-fal már kevésbé volt kelendő06:56 Rekordszámú műholdat vitt magával a világűrbe egy SpaceX-rakéta22:52 Női vízilabda olimpiai selejtező: magyar siker a fináléban22:33 Trump brazil cioncimbijének is a fejét követelik22:16 A demokrácia csodája: továbbra is "jobboldali-szociáldemokrata" elnöke lehet Portugáliának22:09 Kapitulált a francia kártya - Heti progresszió (LXIV. rész)21:30 Ságvári és a "történelmi példaképek" - Viszontválasz Schiffer Andrásnak20:57 Szicíliában köthet ki Afrika egyik szemétszállító hajója20:33 Karanténba vonult az Airbus mintegy ötszáz dolgozója Hamburgban20:03 Hollandiai fiatalok egy tesztközpont felgyújtásával tiltakoztak a kijárási tilalom ellen19:50 Korábban a britektől, most az EU-tól nem akar elszakadni Skócia: újabb függetlenségi népszavazásra készülnek19:09 Lezuhant egy focistákat szállító kisrepülőgép Brazíliában
24 óra legolvasottabbjai

Olvasói levelek ::

Olvasó: nincs mitől tartania Zentai Károlynak!

Reklám

Egy kis jogászkodás Zentai ügyében:
Az emberiség elleni bűncselekmények felsorolása táblázatos formátumban itt: vorossordogok.fpn.hu/files/!files/btk_XI_fejezet(1).doc
A felsoroltak közül a vád kizárásos alapon a "népirtás" tényállását fogja megjelölni, mert többi nem húzható rá erre a cselekményre.
 
A hatályos BTK a "népirtás" tényállását a következőképp határozza meg:
155. § (1) Aki valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport teljes vagy részleges kiirtása céljából
a) a csoport tagjait megöli,
b) a csoport tagjainak, a csoporthoz tartozása miatt súlyos testi vagy lelki sérelmet okoz,
c) a csoportot olyan életfeltételek közé kényszeríti, amelyek azt vagy annak egyes tagjait pusztulással fenyegetik,
d) olyan intézkedést tesz, amelynek célja a csoporton belül a születések meggátolása,
e) a csoporthoz tartozó gyermekeket más csoportba elhurcolja,
bűntettet követ el, és tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.
A fenti szövegből kitűnik, hogy a csoport tagjainak létszáma minimum 2 fő, mivel az a)-e) pontok mindegyikében többesszámú alak áll: "tagjai" és nem "tagja".. (Még ebben az esetben is kérdéses, hogy két fő meggyilkolása nevezhető-e "egy etnikai csoport részleges kiirtásának" vagy csupán aljas szándékból több emberen elkövetett emberölés bűntette.)
A népirtás tényállása 1, azaz egy fő meggyilkolásával nem állapítható meg, még abban az esetben sem, ha egyébként minden más feltétel bizonyítható.
Zentaira legalább 2, azaz kettő zsidó származású személy meggyilkolását kellene bizonyítani ahhoz, hogy az emberiség elleni bűncselekmény elkövetésével egyáltalán vádolni lehessen.
Ebben az esetben azt is bizonyítani kellene, hogy mindkét gyilkosságot etnikai alapon követte el. (Egy kettős gyilkosság nem válik népirtássá pusztán abból a véletlenből kifolyólag, hogy mindkét áldozata egy másik etnikumhoz tartozik.)
Zentai gyilkosságáról kétes hitelességű információk olvashatóak különböző helyen, de állítólag a törvényileg kötelezően viselendő sárga csillag hiánya miatt kezdődött a halállal végződő konfliktus.
Ha így van, akkor a zsidó fiatalember jogsértése, és nem az etnikai hovatartozása vezetett a meggyilkolásához. Közvetetten igen, hiszen a sárga csillag viselését előíró jogszabályt etnikai alapon hozták, de ez Zentainak nem róható fel.
A fentieket összegezve kijelenthetem, hogy a népirtás bűncselekmény tényállása nem áll fenn, a gyilkosság büntethetősége pedig elévült.
Megjegyzendő, hogy Zentai a felmentése után kártérítési céllal keresetet indíthat a feljelentő jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ ellen hamis vád és jó hírnév megsértése bűntette miatt.
W.S.

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready