Miskolci civil szervezetek arra kérik nyílt levelükben a Jobbikot, hogy ne rendezzék meg a Magyar Élet Menetét az Avason, ehelyett keressék meg a városrész szempontjából leghasznosabb megoldást, melyet szívesen véleményeznek is.
A miskolci Jobbik nem becsüli le a civilek által alkalmazott módszereket, azonban az elmúlt évek azt bizonyítják, hogy azok elégtelenek az Avas problémáinak, és ezen belül az eszkalálódó cigánykérdés megoldásához - írja közleményében Jakab Péter, a
Jobbik B-A-Z megyei és miskolci alelnöke. Hét évvel a fészekrakó probléma kibontakozása után, és nem sokkal a "kanadai menekültek" beköltözése előtt - így az elnök - joggal várják el az állampolgárok, hogy határozott vészjelet küldjünk a kormánypártok felé: az emberek türelme elfogyott. A tisztességes avasiak normális életet akarnak, nem pedig újabb beköltözőket.
Jakab szerint a civilek türelmet kérnek, de nincs türelem. "Megoldási javaslatot várnak tőlünk, noha két év alatt számtalanszor elmondtuk már, mire van szüksége az Avasnak: a kisebbség antiszociális részének fejsimogatása helyett radikális közrendvédelmi intézkedésekre és a fészekrakók által bitorolt ingatlanok önkormányzati kisajátítására. Meg is kaptuk érte, hogy rasszisták vagyunk. Párbeszédet sürgetnek, de cigánybűnözésről hallani sem akarnak."
A civileknek hét évük volt arra, hogy az általuk említett kiterjedt kapcsolatrendszer segítségével megregulázzák a beilleszkedni képteleneket. Nem sikerült. További küzdelmükhöz erőt és kitartást kívánunk, egyben szeretettel várjuk őket október 17-én az Avasra, hogy a renitens kisebbséggel szemben velünk együtt ők is hitet tegyenek a törvénytisztelő többség mellett - zárul Jakab Péter közleménye.