Advent első vasárnapjára szervezte összeborulását az antimagyar nagykoalíció. A Fidesz, az MSZP, Bajnai, a Mazsihisz és a Hitgyüli kéz a kézben teljesítette a Tel Avivból érkezett parancsot.
A Barikád tudósítója szerint finom kis vásári hangulat lengi be a háborogni vágyók által ellepett teret. Néhány ezren rettegnek a Kossuth téren. Egyeseknél piros-fehér-zöld zászló.
Zoom
Plakátok, transzparensek. Nem túl fantáziadús a felhozatal. Gyöngyösi Márton képviselő Hitler-bajusszal. A Gyurcsány-Bajnai összeborulás mintájára Horthy-Hitler plakát. Többen csalódottak, hogy nem olyan nagy az érdeklődés, mint ahogy szerették volna. Sokan sérelmezték, hogy a Kossuth-szobor előtti terület majdnem üres, immunisak az emberek erre a problémára. Mint kiderült, a zászlókat a helyszínen osztogatták.
LMP-s, MSZP-s képviselők a helyszínen. A kivetítőn film. Második világháború, elhurcolják a zsidókat. Dunába lövetés. Egy kislány túléli. Vágás, a kislányból idős néni lett. Megy az utcán. Kopaszok közelítenek. Félelmükben hátulról támadják meg a nénit: tojásokkal dobálják. A néni összeszedi magát és büszkén tovább megy. Vesszen a Führer - harsogják a téren összegyűltek.
Bombera Krisztina az est háziasszonya. Vége lett a kisfilmnek, a palesztin áldozatokról nem készítettek felvételt az igazság jegyében szervezkedők. Itt viszont kibújik a szög a zsákból. A Jobbik a neki nem tetsző képviselőket írná össze - mondják. Hazugságra épített rendezvény - mondjuk. Somló Tamás lép színpadra. Hatezer éves nép tagjának mondja magát, majd a kihangosítás bemondja az unalmast. A hátsó sorokból nem túl finoman ordítják, hogy nem hallanak semmit. Bár lehet, hogy erről nem is a kihangosítás hiánya tehet.
1. frissítés: Blikkes Rogán felszólalása a nagykoalíciós összeboruláson
A politikusok közül Rogán Antal fideszes képviselő, belvárosi polgármester szólalt fel először és azt mondta: mindig a listázással kezdődik az, ami később gyilkossághoz és haláltáborokhoz vezet. Saját gyerekei miatt is kijött tüntetni, mondta, mert nem szeretné, ha a Jobbikéhoz hasonló eszmékkel mérgeznék őket. Ő maga úgy neveli őket, tette hozzá, hogy elítéljék a "gyűlöletkeltést".
Nem akarunk együtt élni alantas, rasszista megnyilvánulásokkal, nem fogadhatjuk el, hogy vétlen milliók halálát, szenvedését semmibe vegyék - mondta a Fidesz frakcióvezetője vasárnap az antimagyar nagykoalíció demonstrációján.
Rogán Antal a Tömegtüntetés a nácizmus ellen elnevezésű összeborulós szeánszon a jobbikos Gyöngyösi Márton hétfői parlamenti felszólalására utalva úgy fogalmazott: a népirtások minden esetben listákkal kezdődtek, ezért elfogadhatatlan, ha valaki nem tanul az elmúlt száz év történelméből.
"Nem fogadhatjuk el, hogy Magyarország bármely polgárát csak azért, mert más felekezethez tartozik vagy más nemzetiségből származik, más értékeket részesít előnyben, méltóságában megsértsék (...), listával fenyegetőzve megbélyegezzék" - jelentette ki.
Rogán személyesen is elítéli Gyöngyösi szavait, szerinte nem mérgezhetik a gyermekei lelkét ilyen gondolatok. Ezért szokta elvinni a gyerekeit az Élet menetére, később el fogja vinni őket a "Halál völgyébe", Birkenauba is. Elítéli a nácizmus bűneit. A kommunizmus bűneiről nem szólt az aggódó apa.

2. frissítés: Bajnainak a holokamu a nemzeti tragédia, Mesterházy szerint az Árpád-sávos zászlókat lengetők vírusgazdák
A nácik jelenléte elfogadhatatlan, mondta Bajnai Gordon. Mi magyarok békében akarunk élni – fogalmazott, hozzátéve, olyan világban akarunk élni, amiben a problémákat közös erőfeszítéssel oldják meg, nem pedig bűnbakokat keresnek. „Olyan országot akarunk, ahol a félelem nélküli élet mindeni számára alanyi jog”. A libás szerint Magyarország nem működik normálisan, ennek tünete, hogy szenzációként kezelik, hogy ma a három párt együtt lép fel. Mint mondta, korábban is ki kellett volna ide jönni, és együtt tüntetni. Ilyen volt az évekkel ezelőtti cigánygyilkosságok ügye, amely nyomán nem mentek ki együtt tüntetni. Ez hiba volt, de és az ország nem követhet el többé ilyen hibát - mondta. Nincs többé ártalmatlan zsidózás és cigányozás, mert nekünk a holokauszt nemzeti tragédiánk – tette hozzá.
Szerinte Gyöngyösi Márton beszéde önmagát és a Jobbikot leleplező beszéd is. A nácizmus olyan, mint a legtöbb kórokozó: a gyenge országokat gyűri le, mondta Bajnai, hozzátéve: ezért a megelőzés a legfontosabb. Azt is leszögezte, hogy a "nácik" ellen bárkivel össze lehet fogni, de a hatalomért velük soha.
Mesterházy Attila beszédét azzal kezdte, hogy családjával jött, mert fontosnak tartja, hogy a gyerekei megértésék, mindig ki kell állni a gyengébbért. Ma leültünk és megbeszélték, hogy miért fontos, hogy ma itt legyenek, ezen a demonstráción. Ez a nap ugyan is egy eskü, egy deklaráció – közölte az MSZP elnöke. Felidézte az olasz baloldali lapnak adott interjúját, amiben arról beszélt, hogy ma Magyarországon van fasiszta sodródás. Elmondta azt is, hogy akkor a Fidesz egyik képviselője lehazaárulózta, de ma már ő is belátja, neki volt igaza.
Az a helyes és az a jó, ha nincs két véleményünk, ugyanazt mondjuk Brüsszelnek és a magyaroknak – utalt Mesterházy arra, hogy Orbánt sokszor éri az a kritika, hogy kettős beszédet folytat. Az MSZP elnöke azt mondta, aki a hétfőn a parlamentben elhangzott, az "színtiszta fasiszta" beszéd volt. Itt és most üzenjük meg a fasisztáknak, hogy elég volt – jelentette ki, mire a tömeg elkezdte skandálni a „Jobbik oszolj”-t. Mesterházy Attila szerint ez a viselkedés nem most hétfőn kezdődött, és ez nem is fog magától megoldódni. A fasizmus ugyanis egy vírus, és a Jobbik a vírusgazda. De rajtuk kívül vírushordozó az is, aki Árpád-sávos zászlókat lenget, aki futballstadionokban zsidózik, és azok is, akik nyilas írókat akarnak piedesztálra emelni - tette hozzá.
Zoom
Családi kör - a cionizmus összeköt
3. frissítés: A Kossuth térre kiterelt nagykoalíciósok (a jelek szerint) derékhadát adó Hitgyülisek Németh Sándort éljenezték leginkább
Mesterházy azt mondta, minden tisztelete Rogán Antalé, aki merte vállalni, hogy idejön, mivel szerinte nem egyértelmű, hogy ki mit vállalhat a Fidesz-frakcióban. Azt üzente Rogánnak, hogy a kétharmad az ő háta mögött van, és a „minősített többség, minősített felelősséggel is jár”
Zoom
Támogatja a DK-s javaslatot, hogy zárják karanténba a Jobbikot. Arra kéri Rogánt, hogy használják végre a kétharmados erőt a fasisztákkal szemben. De az MSZP azt is vállalja, hogy amíg Gyöngyösi Márton a külügyi bizottság tagja, addig nem vesznek részt a bizottság ülésein.
Ugyanakkor követeli a kormánytól, hogy ne legyen a Kossuth tér Horthy-emléktér, „maradjon ez a tér Kossuth, József Attila, Károlyi Mihály tere”. Továbbá követeli, hogy hétfőn a parlamenti ülés Orbán Viktor beszédével kezdődjön, „saját hangján határolódjon el a Jobbiktól, és ítélje el őket”. Itt és most ígérjük meg egymásnak és az országnak, hogy nem hagyjuk – zárta beszédét, amire a tömeg elkezdte utána ezt skandálni.
A demonstráció végén a szervezők és a felszólalók közösen álltak fel a színpadra, a Fidesz házi szektájának vezére, Németh Sándor hatalmas ovációban részesült híveitől. Zárszóként Hernádi Judit kornyikált el egy Leonard Cohen-dalt. (Megtekintése kizárólag saját felelősségre!)
(Kuruc.info - Barikád - HVG - MTI nyomán)
4. frissítés: Vona Gábor közleménye: A vasárnapi tüntetésről
Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az MSZP és a Fidesz a Hit Gyülekezetével közösen éppen advent első vasárnapján ült fel a politikai hisztériakeltésnek a saját maga által gerjesztett hullámaira.
Ezzel mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy nagykoalíciós egység jött létre a Jobbik megsemmisítésére. A tüntetésen felszólalók beszédeiből a gyűlölet és a magyarság valós problémáival kapcsolatos érzéketlenség sugárzott, valamint a Jobbik társadalmi támogatottságának növekedése miatt érzett kétségbeesés. Különösen súlyosak voltak Mesterházy Attila szavai, aki a Jobbikot eltakarítandó „vírusnak” nevezte, ezzel közel egymillió embert fenyegetett meg, felidézve ezzel a Tanácsköztársaság és az ÁVH magyar emberek elleni sötét terrorját. A Jobbik a mesterségesen gerjesztett hazugságkampány közepette is a lényegről kíván beszélni és fenntartja eredeti javaslatait: az ország valós problémája nem a sárga csillag, hanem a sárga csekk és a magyar emberek rabszolgahelyzete saját hazájukban.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke
Kapcsolódó: 
Dunába lövős jelenet is segítette rettegni a hitgyülis közönséget:
Pálffy is a zsidókkal tüntetett (vigyázat, a videóban feltűnik Orbán múmiája is!):
Az N1 összeállítása: