A rendőrség "garázdaság" miatt előállította Lenhardt Balázs független országgyűlési képviselőt, miután péntek este egy budapesti, cionizmusellenes rendezvényen felgyújtott egy izraeli zászlót.
A Kárpát Haza Őrei Mozgalom és a Gárdaszövetség által szervezett eseményen a Külügyminisztérium előtt a zászló felgyújtása közben az MTI szerint "Mocskos zsidók" és "Auschwitzba velük!" kiáltások hallatszottak.
A rendezvényen több mint százan vettek részt, közülük többen elkísérték a rendőrség által előállított volt jobbikos képviselőt a rendőrségi autóhoz.
Frissítés: Meghallgatását követően elhagyta a kerületi rendőrkapitányság épületét Lenhardt Balázs független országgyűlési képviselő.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) péntek este honlapján azt írta: a II. kerületi Bem téren a Külügyminisztérium elé bejelentett rendezvényről garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrök előállították Lenhardt Balázs országgyűlési képviselőt. "Az előállított képviselő mentelmi jogáról nem mondott le", meghallgatását követően a kerületi rendőrkapitányság épületét elhagyta - tették hozzá.
(MTI nyomán)