Novák Előd novemberi napirend utáni felszólalására a kormány nem reagált az Országgyűlésben, de utólag írásban erősítette meg Hende Csaba honvédelmi miniszter, hogy a Jobbik kezdeményezésének élére állva végre felvállalják a Rongyos Gárda (vagy legalábbis egy hősi halottja) emlékének ápolását.
A Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság október 31-én kelt levelében közölte Novák Előddel, hogy a Jobbik engedélykérelmére válaszul, a kezdeményezést átvéve a Honvédelmi Minisztériummal egyetértésben a Bizottság felvette a fölújítandó sírhelyek listájára Vámossy Tibornak, a Rongyos Gárda hősi halottjának a Farkasréti temetőben levő sírhelyét és szobrát. „Igaz, nem a reguláris hadsereg szolgálatában, de Vámossy Tibor a haza védelméért folytatott harcokban esett el, ezért emléke és sírhelye kiérdemli a méltó ápolást”, írta a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság közvetve a Honvédelmi Minisztérium álláspontját Novák Elődnek.
A Jobbik alelnöke tovább ment: az Országgyűlésben szólt napirend után "Komoly előrelépés: a kormány felvállalja a Rongyos Gárda emlékének ápolását" címmel. Szorgalmazta egyúttal, hogy állami megemlékezéseket is tartsanak, emeljék be a történelem tankönyvekbe, és játék- vagy akár akciófilmet is készítsenek a Rongyos Gárdáról.
Hende Csaba honvédelmi miniszter - a fentiekre válaszul - írásban is megerősítette vállalásukat:

(Kuruc.info)