A Fidesz nem cigányközpontot, hanem rendet és munkahelyeket ígért Miskolcnak. A Jobbik szerint a lakosságnak kell kimondania a döntő szót, épüljön-e Miskolcon Világsátor - hangzott el a párt pénteki sajtótájékoztatóján.
Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint felháborító, hogy a miskolci városvezetés a lakosság tájékoztatása és megkérdezése nélkül, szinte titokban döntött arról, hogy cigányközpontot épít a város egyik legszebb helyére, az egyetem területére, Tapolca kapujába. „A romaközpont nem más, mint egy új európai méretű cigány szórakozónegyed, melynek hozadékaként a cigánybűnözés nőni, az ingatlanárak pedig csökkenni fognak a városban” - jelentette ki.
Mint mondta, a Jobbik fontosnak tartja, hogy a polgárok ne csak a választások alkalmával mondhassanak véleményt, hanem megtehessék ezt akkor is, amikor az életüket alapvetően meghatározó kérdésekről van szó. Ezért - tette hozzá - a Jobbik felvállalja, hogy összegyűjti a törvény által előírt 30 nap alatt a város által elvárt 35 ezer aláírást. Ehhez várják minden miskolci lokálpatrióta támogatását párthovatartozástól függetlenül.
„A Fidesz rendet és munkahelyeket ígért Miskolcnak, ehelyett ma börtön és nemzetközi cigányközpont épül a városban” - ezt már Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő mondta. Kiemelte, 2010 óta 3500 ember tűnt el nyomtalanul Miskolcról, ami jelzi, a Fidesz politikája megbukott a miskolciak körében.
A politikus kifogásolta, hogy amíg a szakképzett munkaerőt a kormány lakhatási támogatással csábítja Miskolcról Győrbe vagy Sopronba, addig a beilleszkedni képteleneknek telepfejlesztésekkel, ösztöndíjprogramokkal, és 1700 milliós nemzetközi cigányközponttal teszik vonzóvá a borsodi megyeszékhelyet. Jakab úgy véli, Miskolcon kormányzati és Európai Uniós támogatással burkolt lakosságcsere zajlik, melynek során az építő lakosokat rombolók váltják fel.
„Ha sikerül helyi népszavazáson megakadályozni az európai cigányközpont felépítését, megtettük az első lépést, hogy Miskolcot visszafoglaljuk az építők számára” - fogalmazott a képviselő hozzátéve, szombat délelőtt több tucatnyi aktivistájuk fogja ellepni Miskolc belvárosát, hogy felhívják a figyelmet a népszavazás fontosságára.
(Kuruc.info)