"A Világsátor felépítésének megakadályozásával megtettük az első lépést ahhoz, hogy visszafoglaljuk Miskolcot azok számára, akik képesek a várost újjáépíteni" - mondta Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.
A politikus szerint azzal, hogy a Jobbik népszavazási kezdeményezését alig több mint három hét alatt közel 30 ezer lokálpatrióta támogatta, Miskolc nemcsak a Világsátorra mondott határozott nemet, de az elmúlt 22 év "felzárkóztató politikájára" is. Az embereknek elegük van a pozitív diszkriminációból, a vég nélküli segélyezésből, abból, hogy a hatalom származási, faji alapon biztosít előjogokat a cigányság számára. A Fidesz és az MSZP méregdrága "felzárkóztató biznisze" mára oda vezetett, hogy Miskolcot mélyigénytelen tömegek rombolhatják következmények nélkül - tette hozzá. Kiemelte ugyanakkor, a Jobbik vissza fogja foglalni a borsodi megyeszékhelyet azok számára, akik képesek újjáépíteni.
A nemzetközi cigány központ felépítésének megakadályozása csak az első lépés volt ezen az úton. Következő lépésként a Jobbik megvizsgálja, jogosan költ-e el a Fidesz 150 millió forintot "komplex telepprogram" címszó alatt a lyukói cigányság "felzárkóztatására". Az újabb pénzszórás joggal vált ki felháborodást azokban a telektulajdonosokban, akiket büntetlenül károsíthatnak meg azok, akikre most ismét százmilliókat készül elkölteni a városvezetés - mondta Jakab Péter.
Hangsúlyozta, a Fidesznek és az MSZP-nek meg kellene értenie, hogy a milliós telepprogramok és a milliárdos cigány központok kora lejárt. "A miskolciak - magyarok és a beilleszkedni hajlandó cigányok is - radikális változást akarnak: rendet, munkahelyeket, kiszámíthatóságot. Aki pedig nem hajlandó beilleszkedni, az vagy elmegy innen, vagy vár rá egy cella a jövő önfenntartó börtönében" - zárta szavait.