Április 4-e tiszteletére szervezett megemlékezést a Szabadság téri szovjet emlékmûhöz a Magyar Kommunista Munkáspárt. Az ellentüntetőket egy harcias nyugdíjas akadályozta meg a tojásdobálásban: kiverte a tálca tojást Novák Előd volt Jobbik-szóvivő kezéből. Mint az az alábbi videófelvételeken is látható, miután a rendőrök nem voltak hajlandóak igazoltatni a megvadult nyugdíjast, Novák fel akarta jegyezni az azonosítószámukat - s ezért kattant kezén a bilincs.

Az azonosítószámát akarta felírni, erre hárman lefogták, megbilincselték

Délben kezdődött a Magyar Kommunista Munkáspárt április 4-ei megemlékezése a Szabadság téri szovjet emlékmûnél, néhány perccel korábban Novák Előd és társai néhány tálca tojással várták a rendezvény kezdetét.

Még tíz rendőrt rá!
Kérdésünkre elmondták, a tojásokat húsvéti ajándéknak szánják. Novák Előd korábbi Jobbik-szóvivő elindult tojásokkal a kezében az emlékmû felé, s bár szabályosan tízméterenként igazoltatták, de lassan a felszabadítókra emlékezők közelébe vergődött. Ám ekkor egy megemlékező kiverte a tálcát Novák kezéből. Novák  rendőrért kiáltott, kérve, hogy igazoltassák az idős megemlékezőt is. Ám ezzel annyira felbőszített egy vén komcsit, hogy az odébb lökte. Novák rendőri védelmet kért, ám mégis csak őt hurcolták el, az ellene a rendőrök szeme előtt bekövetkezett agresszióról egyszerûen nem voltak hajlandók tudomást venni. Az ellentüntetők Novák elvezetése közben ÁVH-snak nevezték az egyenruhásokat és azt kiáltották: "komcsik haza". Erre még két jobbikost előállítottak: Elszaszer Tibor Csörsz érdi elnököt és Bana Tibor Vas megyei pártszervezőt.
Komcsi szónok: bontsák el a don-kanyari magyar emlékmûvet is!

Üssük a fasisztákat! - mint a régi szép időkben
„Nem az a kérdés, hogy mi jött a felszabadulás után 62 évvel ezelőtt, hanem most az a feladat, hogy 165 ezer elesett szovjet katona emlékét megőrizzük” – fogalmazott Vajda János, a Magyar Kommunista Munkáspárt alelnöke a Szabadság téri szovjet emlékmûnél tartott megemlékezésen. Vajda úgy fogalmazott: az emlékmû jó helyen és jó időben áll, és ha elbontják az emlékmûvet, akkor bontsák el a magyart is Oroszországban! A szélsőséges politikus arról már hallgatott, hogy a magyar emlékmû természetesen egy katonai temetőben áll, és nem a Vörös téren. 

Kedden a Magyar Antifasiszták és Ellenálók Szövetsége koszorúzott az emlékmûnél, akkor megdobálták a megemlékezés résztvevőit és több tojásdobálót is előállítottak.
Novák Előd bajtársunk előbb a szatyrosterroristák, majd a rendőrpribékek általi jogtalan bántalmazásáról készült videók megtekinthetőek itt és itt.
(Index - Nol - Hírtv - MN nyomán)