Tájékoztatok mindenkit arról, hogy a brutális, 50-100 sírra kiterjedő csengeri temetőrongálást cigányok követték el - adta hírül Facebook-oldalán Apáti István.
A jobbikos képviselő csütörtökön dél körül személyesen győződött meg az elmúlt évek talán legnagyobb hazai sírgyalázásáról.
"Nyilatkoztam, azonban sem a TV2, sem a HírTV nem adott le egyetlen másodpercet sem. Valahogy ez nem lepett meg" - írja Apáti.
Frissítés: Az N1TV összeállítása:
"Máskor is történt már ilyen":
Korábban írtuk: Ebből a "gyerekcsínyből" nem lesz világszintű botrány: több mint száz sírt rongáltak meg Csenger temetőjében
Elfogtak a rendőrök két gyereket, akik a gyanú szerint több mint száz sírt rongáltak meg Csenger temetőjében - közölte a rendőrség csütörtök este.
A szerdai bejelentés után a rendőrök azonnal megkezdték az akkor még ismeretlen tettesek felkutatását, és csütörtökön megtalálták a bűncselekménnyel gyanúsított két helyi gyereket.
Forján Zsolt polgármester azt mondta: a rongálás szerda délután három és négy óra között történhetett, akkor, amikor a temető gondnoka rövid időre elhagyta a sírkertet. A sírok többsége nagyon megrongálódott, a betonelemek a földre estek és összetörtek, egy részüket valószínűleg fel sem lehet majd újítani. Az anyagi kár a becslések szerint 10 és 20 millió forint között van – tette hozzá.
A város képviselő-testülete csütörtöki rendkívüli ülésén 3 millió forintos segélyalapot hozott létre, amelyből a helyreállítást finanszíroznák, a hozzátartozókat segítenék. Az önkormányzat ezen felül várja minden segíteni akaró ember, valamint az egyházak segítségét is.
Frissítés: képgaléria:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
(MTI)