A Belügyminisztérium tudomásul veszi és betartja a bíróság döntését, amellyel felülbírálta a budapesti Vértanúk terére hirdetett anticionista rendezvényt betiltó rendőrségi határozatot, de minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel akadályozza majd az esemény megtartását. (Elvégre ha a Mazsihisz felszólít, akkor muszáj a bírósági döntés ellenére is megpróbálni fellépni a magyar ellen - a szerk.) Erről a Belügyminisztérium pénteken este tájékoztatta az MTI-t.
A Belügyminisztérium álláspontja szerint a budapesti rendőrfőkapitány tiltó határozata jogszerű volt. A rendezvény ellentétes az alaptörvénnyel, így nem tartozik a gyülekezési törvény hatálya alá - hangsúlyozzák a közleményben. Arra kérnek mindenkit, aki "tiszteletben tartja az emberi méltóságot", hogy szombaton tartsa magát távol a Vértanúk terére meghirdetett rendezvénytől.
A Belügyminisztérium leszögezi: határozottan és következetesen elítéli az antiszemitizmus és a rasszizmus valamennyi megnyilvánulását, és védi valamennyi elszenvedőjének emberi méltósághoz fűződő alkotmányos alapjogát. Minden olyan megnyilvánulást, amely az alaptörvényben foglaltak sérelmével, csorbításával jár, a tárca - ahogy minden jóérzésű ember - megengedhetetlennek, a demokrácia lényegéhez tartozó közrend és köznyugalom jelentős mértékű támadásának tekint.
(MTI nyomán)
További híreink a témában: