Egy nevenincs blog állítása szerint a Jobbik négy tagja ült abban az autóban, amelyben szombat hajnalban talált automata fegyvereket a rendőrség. A "jobbikosok" szerintük - mi sem természetesebb annál - cigánygyilkolászásra készültek a "roma holokauszt" alkalmából.
Az egy Facebook-bejegyzés állításait alapul vevő oldal cikkét természetesen nagy igyekezettel vették át a ballib portálok (pl. HVG, Népszava, HajduPress). Futótűzként terjedt a hír, hogy az autóban a Jobbik sümegi tagjai ültek és meg is neveztek négy férfit. A poszt írója szerint közülük ketten több esetben voltak büntetve erőszakos bűncselekményekért.
"A gépkocsit a rendőrök alaposan átkutatták és egy AK típusú gépfegyvert hozzátartozó közel 100 db. lőszert találtak, továbbá baseball ütöket, viperákat, késeket (több forrás is azt említette, akikkel beszéltem, hogy a rendőrök tippre mentek)" - írta "tökéletes magyarsággal" a "forrás".
De a lényeg, hogy a "jobbikosok" cigány holokausztra készültek: "A személyeket őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, mivel alapos gyanú van arra vonatkozólag, hogy ezen személyek lesencetomajon a cigány holokauszt "alkalmából" az ott élő romák ellen akartak támadást elkövetni".
Portálunk megkeresésére Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke közleményben reagált:
Nem Jobbik-tagokat állított elő a rendőrség
A tapolcai rendőrség által előállított és egy Facebook-posztban említett személyek közül egyik sem tagja a Jobbiknak. Azokkal a hírportálokkal szemben, melyek ezt az álhírt a Jobbikhoz kötötték, pártunk kénytelen lesz megtenni a szükséges jogi lépéseket, mivel arra sem vették a fáradságot, hogy a Jobbikot az ügyben megkeressék és reagáltassák a hazugságokra.
(Kuruc.info)
Korábban írtuk: Gépfegyvereseket fogtak Tapolca közelében: gyilkosságra készülhettek - a rendőrség hallgat
Augusztus 3-ára virradóra Tapolca közelében a rendőrség megállított egy autót, amelyben fegyvereket találtak, értesült az Origo. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás érdekeire hivatkozva nem beszél a részletekről.
Szombat hajnalban Tapolca közelében a rendőrség megállított egy autót, amelyben négy személy utazott, tudta meg a lap. A rendőrök fegyvereket találtak az autóban - köztük gépfegyvereket -, valamint szúró-vágó eszközöket. Egyes információk szerint az autó utasai gyilkosságokra készültek.
A portál megkereste kérdéseivel a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot, amelynek részéről Bakó Adrienn sajtóreferens a következő tájékoztatást adta: "Kérdéseire mindössze annyi választ tudunk adni, hogy az eset kapcsán egy személlyel szemben indult eljárás visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az eset körülményeiről további részleteket a nyomozás érdekeire tekintettel nem áll módunkban adni."
(Origó nyomán)