A Jobbik számára elfogadhatatlan egy újabb, ötmilliárd forintot fölemésztő holokauszt-emlékhely kialakítása Józsefvárosban. Tekintettel arra, hogy már létezik Holokauszt Emlékközpont, van Terror Háza Múzeum s számtalan, az állam által létrehozott, vagy támogatott holokauszt-kiállítás és -megemlékezés, érthetetlen, miért kell az adófizetők pénzét újra egy többmilliárdos emlékparkra fordítani - áll a párt közleményében.

Nem megsértve az áldozatok emlékét és tiszteletben tartva a hozzátartozók érzéseit, mégsem mehetünk el szó nélkül egy ekkora volumenű beruházás mellett. Ehhez az elképesztően magas összeghez azonban még újabb másfél milliárdot is hozzátesz a kormány, hogy a különböző zsidó szervezetek, illetve oktatási intézmények számára anyagilag biztosítsák a helyi szinten történő holokauszt-megemlékezéseket.
A Jobbik álláspontja szerint Magyarország legnagyobb nemzeti tragédiája a trianoni országvesztés. Trianonnak a mai napig nincsen semmiféle állami emlékparkja vagy állami múzeuma, szemben a zsidósággal kapcsolatos emlékhelyek tucatjaival, amelyek a magyar költségvetésből minden évben átlagon felüli támogatást élveznek. Mindeközben vidéki települések sokasága áll a csőd szélén forráshiány miatt, amelyeknek 5 milliárd forint nagyon sokat jelentene. Az összeg közel száz kistelepülés éves költségvetését teszi ki, ahogyan több ezer devizahitel-károsult anyagi helyzetét lehetne stabilizálni ezekből az állami milliárdokból.
A Jobbik felszólítja a kormányt, válaszoljon végre, hogy a magyar társadalom ezzel az újabb sokmilliárdos holokauszt-jóvátétellel megfizette-e már egyszer s mindenkorra a zsidósággal szemben elkövetett „történelmi bűnét”. Ha nem, akkor meddig tart még a jóvátétel, talán az idők végezetéig? Miért akar a kormány a magyar társadalomból és a jövő generációiból bűnbakot nevelni, s miért akarják a bűnös nemzet hamis sztereotípiáját tovább erősíteni? - teszi fel a holokamu-sulykolástól elmondhatatlanul megcsömörlött magyarok nevében a jogos, ám költői kérdéseket Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője.
(Kuruc.info)