A bajai bizonyítékhamisítás nem példátlan a rendszerváltozás óta, hiszen a Fidesz 2010-ben hasonló eszközökkel élt - mondta az ellenzéki párt szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
A bajai választás után nyilvánosságra került videóról Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője úgy nyilatkozott, hogy a rendszerváltozás óta először keveredik bizonyítékhamisítási ügybe egy parlamenti párt - idézte fel sajtótájékoztatón a jobbikos Dúró Dóra, majd levetítette azt a 2010 áprilisában nyilvánosságra került felvételt, amelyen egy eltorzított hangú férfi arról beszél, hogy az MSZP központi online adatbázist állított fel, amelyben a választópolgárok személyes adatait folyamatosan gyűjti és kezeli. (2010-ben itt írtunk erről - a szerk.)
Ezután ismét levetítették a videót az azon szereplő férfi hangjának eltorzítása nélkül. A szóvivő elmondása szerint közismert, hogy a videón Kádár Tibor, a Fidesz aktivistája szerepel mint az MSZP állítólagos aktivistája. Tehát nem egyedüli eset, amit a MSZP elkövetett Baján. A Fidesz és az MSZP egyaránt nemtelen eszközöket használt a választások megnyeréséért, mert a hatalom megszerzéséért bármire képesek - mondta Dúró Dóra az MTI híre szerint.
A szóban forgó videók: