Tatabánya-Mésztelepen az E.ON ezen a héten új hálózatot épít ki, amely megnehezíti az áramtolvajok dolgát. A munkálatok 245 lakást érintenek, ebből 181 háztartásban van villanyóra - írta keddi számában a 24 Óra.
A Komárom-Esztergom megyei napilap beszámolója szerint a szolgáltató duplán szigetelt légkábeleket szerel fel, a faoszlopok helyére nehezen mászható, hengeres póznákat állítanak és az új villanyórákat is magasan építik be.
A telepen sokan úgy lopták az áramot, hogy rákötöttek a csupasz hálózatra, megcsapolták a tetőn bejövő áramot. Ezután már csak a mért hálózatra lehet csatlakozni, a nem fizetők csak egymás között tudnak vételezni - mondta el a lapnak a szerelők vezetője.
Az önkormányzat a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen felmérte az érintettek helyzetét. Azoknál a családoknál, ahol nincs villanyóra, de érvényes bérleti szerződésük van, az önkormányzat saját költségén beszerelteti az új, előrefizetős villanyórát. Akik nem rendelkeznek bérleti szerződéssel, de jogállásukat rendezni kívánják, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól kapnak kamatmentes kölcsönt a villanyórák beszereltetésére.
A szeretetszolgálat azt is felmérte, hány háztartásban nincsen jelenleg kályha, ezeknek a családoknak egyedi kályhabérlési lehetőséget biztosít - írta a 24 Óra.
(MTI)