Több hónapos késéssel útjára indul Miskolcon a nagy laptoposztás, melynek keretében 17 ezer számítógépet oszt ki a Fidesz, többek között iskolakerülőket is jutalmazva a drága eszközökkel. Erről Jakab Péter beszélt pénteki sajtótájékoztatóján. A Fidesz 4 milliárdos ötletével a "digitális írástudást" kívánja fejleszteni a "szociálisan rászoruló diákok, idősek és roma családok körében".

A Jobbik önkormányzati képviselője elmondta, év elején még 40 ezer laptop kiosztását jelentette be a kormánypárt, ami szeptemberre 22 ezerre csökkent, de ebből ma már mindössze 17 ezer van meg, noha a pályázás csak most indul. A politikus emlékeztetett arra, a Fidesz eredetileg szeptemberben indította volna útjára a programot, azonban a városvezetés jobbnak látta megvárni a kampányt: a laptopok átadására a választások előtti utolsó két hónapban fog sor kerülni, vagyis a program valódi célja a szavazatszerzés.
A pályázati feltételek vonatkozásában Jakab kifogásolta, hogy miközben Kriza Ákos polgármester azt ígérte, csak olyanok kaphatnak laptopot, akik a város javát szolgálják és „fegyelmezett tagjai a társadalomnak”, addig a Fidesz iskolakerülőknek is ad számítógépet: aki maximum kilenc alkalommal igazolatlanul hiányzik az iskolából és egy ketteskével ellébecol, már nyerhet. Utóbbi érdemjegy sok szakképzőben szinte alanyi jogon jár” – fogalmazott a képviselő.
Hangsúlyozta, a Jobbik még szeptemberben javaslatot nyújtott be a városvezetésnek: szigorítsák a feltételeket azért, hogy az eszközöket olyan diákok kapják, akik szorgalmukkal, példás magaviseletükkel és tanulni akarásukkal valóban rászolgálnak a lehetőségre, a javaslatot azonban a vezetés elutasította.
A politikus elmondta azt is, a program indulásáról döntő Közgyűlésen a Fidesz képviselői sorra mondtak köszönetet Orbán Viktornak, és a miskolci városvezetés összes tagjának külön külön, a Jobbik szerint azonban ezeket a laptopokat nem a Fidesz vásárolja, hanem a magyar adófizetők, akik a jelen gazdasági helyzetben 4 milliárdot „szurkolnak ki” erre, vagyis nekik kell köszönetet mondani.
A képviselő jelezte, a Jobbik rendszeresen járja Miskolc neuralgikus területeit, így nyomon fogják követni, hol jelennek meg a laptopok arra érdemtelenek kezében.
(Kuruc.info)
Előzmények:
Kapcsolódó: