Bezár!
2020. augusztus 13., csütörtök, Ipoly, Áldáska, Ibolya napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:37 Török miniszter: távoktatással indul a tanév22:23 A brit tudósok legnagyobb felfedezése: mégsem kellene minden fertőzöttet a vírus áldozatának tekinteni22:11 Hazai illúziók22:04 A Kurszk tengeralattjáró pusztulásának 20. évfordulójára emlékeztek Oroszországban21:48 Aszad: az amerikai szankciók a terroristáknak nyújtanak támogatást21:32 Európa legkorábbi ismert csonteszközeit azonosították20:53 Oroszország önellátóvá teszi magát ritkaföldfémekből20:22 "Szervezetünk nagyon meggyengült" - Simonka György kizárását kezdeményezték a Fideszből20:02 Hát persze hogy aggódik Pompeo a fehéroroszországi fejlemények miatt19:40 Levelet kapott az Opre Roma, rossz hír van benne19:25 Egy keréken, 236-tal hajtó motoros balesetezett - másnap19:09 Hárman meghaltak, hatan megsérültek a skóciai vonatbalesetben18:38 Ideges volt a fiatal, teljesen érthető, hogy összetörte Veszprém herendi életfáját18:13 Meglepődött a nagymama, amikor drogos purdék helyett rendőrök nyitottak be hozzá17:56 Megtalálták a T-rex unokatestvérét
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók ::

Messziről lehetett hallani a nevetését a luxusingatlanba beköltöző Rezesovának

Reklám

Az ablakban táncolt, éjszakáig bulizott a 4 ember halálát okozó tót milliomosnő, Eva Rezesova, miután kiengedték a börtönből. 6 évre ítélték első fokon, mert részegen karambolozott, és négy ember meghalt miatta. Erre még rájön a harmadolás, így már csupán 2 év 9 hónap van hátra, mindezek tetejébe házi őrizetbe helyezték, "büntetését" jelenleg egy Duna-parti luxuslakásban tölti.

Rezesova egy korábbi partin
A szomszédok azt mondták, hogy Rezesova, amikor látják, mindig nevetgél és feltűnően jókedvű. Rezesova egyébként elektronikus nyomkövetőt kapott. Ezzel szabadon járhat a pesti luxuslakóparkban, úszhat a medencében és szaunázhat is. Hat év fogházra ítélte a négy ember halálát okozó ittas járművezetés miatt Eva Rezesovát elsőfokon a Gödöllői Járásbíróság. A 35 éves szlovák milliomosnőnek azonban még három évet sem kell leülnie az előzetes letartóztatásban már eltöltött ideje miatt, és az intézkedést meg is szüntette a bíróság: házi őrizetben, egy Duna-parti luxuslakásban várhatja a jogerős ítéletet. Az elhunytak rokonai felháborítónak tartják az ítéletet, jogi képviselőjük is ennél súlyosabb ítéletet várt.
Egyszerre két luxuslakást vásároltak Rezesovának
Ám Rezesovának három évet sem kell majd leülnie a jogerős ítélet után: az előzetesben már eltöltött 15 hónapját beleszámítják a büntetésbe, amelynek kétharmadánál már feltételesen szabadlábra kerülhet, így legfeljebb 2 év 9 hónapot tölt majd fogházban. Fülöp Ágnes bírónőnek sírva köszönte meg a házi őrizetről szóló végzést - addig szinte alig mutatott érzelmi reakciót -, miként az áldozatok jelen lévő hozzátartozói is könnyeikkel küszködtek a szinte felmentő ítélet hallatán, hiszen az ügyész korábban tíz évnél súlyosabb büntetést javasolt. Ennek kiszabására azonban nem volt lehetőség, mert ugyan az ittas vezetést - minden védelmi taktika ellenére - bizonyítottnak látta a bíróság, a közúti veszélyeztetés vádját nem, így ezen vád alól felmentette Rezesovát.
Zoom
Melegh Gábor szakértőnek "köszönhetően" nem volt közúti veszélyeztetés - ennyi maradt a Puntóból
A vád szerint a tavaly augusztus 21-én hajnalban BMW terepjárója "közlekedési veszélyhelyzetbe" került a karácsondi áldozatok Fiatjával, miután az megelőzte a luxusautót. A tót milliomosnő nagy sebességgel rákapcsolt, és - szólt a vád - hosszan rávillogott az őt elhagyó autóra. Miközben megelőzte, folyamatosan próbálta leszorítani a Fiatot a sávból. Míg a nő 165 kilométeres sebességgel, az áldozatok 110-zel hajthattak a 130-as sebességet engedő autópályán: így ütköztek, és a két házaspárt szállító Fiat kigyulladt. Hárman a helyszínen életüket vesztették, és bár az egyik asszony ki tudott szállni a roncsból, két nap múlva a kórházban belehalt súlyos sérüléseibe. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, és a közúti veszélyeztetés vádjának megerősítéséért, Rezesova pedig felmentésért fellebbezett.
A vádlott a kassai Rezes-klán egyik tagja, Eva Varholíková Rezesová. Apja, Rezes Sándor a kilencvenes években Vladimír Mečiar kormányának közlekedési minisztere, a kassai vasmű privatizációjának kulcsszereplője, az ország második leggazdagabb embere volt. A büntetőpert a tót média a helyszínen is nagy érdeklődéssel kísérte.
Továbbra is várjuk a vérlázító ítéletet meghozó Fülöp Ágnes tanácsvezető bíró adatait!
Frissítés: Jobbik: a vérlázítóan enyhe ítélet a magyar igazságszolgáltatás és a bírói kar szégyene
A Jobbik szerint felháborító és vérlázító a halálos balesetet okozó szlovák állampolgár, Eva Rezesová elleni ítélet büntetésének mértéke, végrehajtásának fokozata, a házi őrizet lehetőségének biztosítása és annak körülményei.
Zoom
Apáti István jobbikos képviselő szerint felháborító, hogy az 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható bűncselekmény elkövetése miatt Eva Rezesová a minimumhoz közeli büntetést kapott. Ráadásul ezt az időt sem börtönben, hanem fogházban kell letöltenie, és az előzetes letartóztatásban töltött idő miatt már 2 év 9 hónap után szabadlábra kerülhet.
Kiemelte: a házi őrizetben töltött idő egyharmada is beleszámít a büntetésbe, így minél később születik másodfokú, jogerős döntés, a vádlottnak annál jobb. Ráadásul a házi őrizetet egy olyan luxus apartmanházban tölti, ahová a rendőrségnek is be kell jelentkeznie a portaszolgálatnál, ha ellenőrizni akarja Eva Rezesová hollétét.
Apáti István szerint a pénteki ítéletnek az az üzenete, hogy ha valakinek van elég pénze szakértőkre és ügyvédekre, akkor bármilyen súlyos bűncselekmény könnyen megúszható. Szerinte a vérlázítóan enyhe ítélet a magyar igazságszolgáltatás és a bírói kar szégyene, amellyel kapcsolatban fel kell vetni a bíró felelősségét.
(Budapestlight - Tények - MTI nyomán)
2. frissítés: a Kékfény összeállítása:
Tót lapok képei és egy videó a gyilkos érkezéséről, bulijáról és luxuslakásáról:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
(Forrás: Pluska - Cas)
Rezesova ügyvédje elmagyarázza, hogy az ítélet nem is tekinthető enyhének:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready