Az ablakban táncolt, éjszakáig bulizott a 4 ember halálát okozó tót milliomosnő, Eva Rezesova, miután kiengedték a börtönből. 6 évre ítélték első fokon, mert részegen karambolozott, és négy ember meghalt miatta. Erre még rájön a harmadolás, így már csupán 2 év 9 hónap van hátra, mindezek tetejébe házi őrizetbe helyezték, "büntetését" jelenleg egy Duna-parti luxuslakásban tölti.

Rezesova egy korábbi partin
A szomszédok azt mondták, hogy Rezesova, amikor látják, mindig nevetgél és feltűnően jókedvű. Rezesova egyébként elektronikus nyomkövetőt kapott. Ezzel szabadon járhat a pesti luxuslakóparkban, úszhat a medencében és szaunázhat is. Hat év fogházra ítélte a négy ember halálát okozó ittas járművezetés miatt Eva Rezesovát elsőfokon a Gödöllői Járásbíróság. A 35 éves szlovák milliomosnőnek azonban még három évet sem kell leülnie az előzetes letartóztatásban már eltöltött ideje miatt, és az intézkedést meg is szüntette a bíróság: házi őrizetben, egy Duna-parti luxuslakásban várhatja a jogerős ítéletet. Az elhunytak rokonai felháborítónak tartják az ítéletet, jogi képviselőjük is ennél súlyosabb ítéletet várt.
Egyszerre két luxuslakást vásároltak Rezesovának
Ám Rezesovának három évet sem kell majd leülnie a jogerős ítélet után: az előzetesben már eltöltött 15 hónapját beleszámítják a büntetésbe, amelynek kétharmadánál már feltételesen szabadlábra kerülhet, így legfeljebb 2 év 9 hónapot tölt majd fogházban. Fülöp Ágnes bírónőnek sírva köszönte meg a házi őrizetről szóló végzést - addig szinte alig mutatott érzelmi reakciót -, miként az áldozatok jelen lévő hozzátartozói is könnyeikkel küszködtek a szinte felmentő ítélet hallatán, hiszen az ügyész korábban tíz évnél súlyosabb büntetést javasolt. Ennek kiszabására azonban nem volt lehetőség, mert ugyan az ittas vezetést - minden védelmi taktika ellenére - bizonyítottnak látta a bíróság, a közúti veszélyeztetés vádját nem, így ezen vád alól felmentette Rezesovát.
Zoom
Melegh Gábor szakértőnek "köszönhetően" nem volt közúti veszélyeztetés - ennyi maradt a Puntóból
A vád szerint a tavaly augusztus 21-én hajnalban BMW terepjárója "közlekedési veszélyhelyzetbe" került a karácsondi áldozatok Fiatjával, miután az megelőzte a luxusautót. A tót milliomosnő nagy sebességgel rákapcsolt, és - szólt a vád - hosszan rávillogott az őt elhagyó autóra. Miközben megelőzte, folyamatosan próbálta leszorítani a Fiatot a sávból. Míg a nő 165 kilométeres sebességgel, az áldozatok 110-zel hajthattak a 130-as sebességet engedő autópályán: így ütköztek, és a két házaspárt szállító Fiat kigyulladt. Hárman a helyszínen életüket vesztették, és bár az egyik asszony ki tudott szállni a roncsból, két nap múlva a kórházban belehalt súlyos sérüléseibe. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, és a közúti veszélyeztetés vádjának megerősítéséért, Rezesova pedig felmentésért fellebbezett.
A vádlott a kassai Rezes-klán egyik tagja, Eva Varholíková Rezesová. Apja, Rezes Sándor a kilencvenes években Vladimír Mečiar kormányának közlekedési minisztere, a kassai vasmű privatizációjának kulcsszereplője, az ország második leggazdagabb embere volt. A büntetőpert a tót média a helyszínen is nagy érdeklődéssel kísérte.
Továbbra is várjuk a vérlázító ítéletet meghozó Fülöp Ágnes tanácsvezető bíró adatait!
Frissítés: Jobbik: a vérlázítóan enyhe ítélet a magyar igazságszolgáltatás és a bírói kar szégyene
A Jobbik szerint felháborító és vérlázító a halálos balesetet okozó szlovák állampolgár, Eva Rezesová elleni ítélet büntetésének mértéke, végrehajtásának fokozata, a házi őrizet lehetőségének biztosítása és annak körülményei.
Zoom
Apáti István jobbikos képviselő szerint felháborító, hogy az 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható bűncselekmény elkövetése miatt Eva Rezesová a minimumhoz közeli büntetést kapott. Ráadásul ezt az időt sem börtönben, hanem fogházban kell letöltenie, és az előzetes letartóztatásban töltött idő miatt már 2 év 9 hónap után szabadlábra kerülhet.
Kiemelte: a házi őrizetben töltött idő egyharmada is beleszámít a büntetésbe, így minél később születik másodfokú, jogerős döntés, a vádlottnak annál jobb. Ráadásul a házi őrizetet egy olyan luxus apartmanházban tölti, ahová a rendőrségnek is be kell jelentkeznie a portaszolgálatnál, ha ellenőrizni akarja Eva Rezesová hollétét.
Apáti István szerint a pénteki ítéletnek az az üzenete, hogy ha valakinek van elég pénze szakértőkre és ügyvédekre, akkor bármilyen súlyos bűncselekmény könnyen megúszható. Szerinte a vérlázítóan enyhe ítélet a magyar igazságszolgáltatás és a bírói kar szégyene, amellyel kapcsolatban fel kell vetni a bíró felelősségét.
(Budapestlight - Tények - MTI nyomán)
2. frissítés: a Kékfény összeállítása:
Tót lapok képei és egy videó a gyilkos érkezéséről, bulijáról és luxuslakásáról:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
(Forrás: Pluska - Cas)
Rezesova ügyvédje elmagyarázza, hogy az ítélet nem is tekinthető enyhének: