Traffipaxozó rendőrökre támadt egy autó két utasa egy héttel ezelőtt a Fejér megyei Sárbogárdon - állítja az ügyészség. A vádhatóság szerint a két tiszthelyettes meg akarta bírságolni a gyorshajtáson ért férfit, aki erre utasával együtt rájuk támadt. Az egyik rendőr súlyosan, társa könnyebben megsérült. Az autó utasai azt mondják, az egyenruhások támadták rájuk és védekezés közben, véletlenül ütötték meg és rúgták fejbe a rendőröket.
Kétszer is bemértek egy autót Sárbogárd belterületén a rendőrök múlt vasárnap: előbb kilencvennel ment, aztán hatvannal. A második gyorshajtás után a helyszínen meg akarták bírságolni a vezetőt. Vitatkozni kezdtek, mire a rendőrök megpróbálták megbilincselni a sofőrt. A nyomozó ügyészség szerint a férfi ellenállt, dulakodni kezdtek, majd a sofőr és utasa az egyenruhásokra támadt és mindkét rendőrt fejbe rúgták. Az egyik rendőr agyrázkódást szenvedett, két napig kórházban volt.
- A Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban az elkövetéstől számított három napon belül mindkét gyanúsítottat bíróság elé állította. Velük szemben hivatalos személy elleni bűntette, súlyos testi sértés bűntett kísérlete és más bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta - mondta Hortobágyiné Király Teodóra, a Fejér Megyei Főügyészség szóvivője.
A két férfi ügyvédje szerint ha meg is rúgták a rendőröket, azt nem szándékosan tették.
- Védenceim elmondták, hogy arra nem emlékeznek, hogy eltalálták, vagy megrúgták volna a rendőröket. Olyan volt, hogy a földön feküdtek, szembefújva gázsprével, rugdosták őket, ők meg próbáltak védekezni kézzel-lábbal. Tehát elképzelhető, hogy egy föléje hajoló rendőrt véletlenül megrúgott, de nem szándékosan - mondta Gál Zoltán ügyvéd.
Az autót vezető 19 éves férfi és utasa - aki egyébként a testvére - a BTK szerint halmazati büntetésül akár hét és fél évet is kaphat.
A hivatalos személy elleni erőszakkal és testi sértéssel vádolt két férfi ügyét a Sárbogárdi Járásbíróság tárgyalja. A szerdai tárgyalási napon várhatóan már ítéletet is hirdetnek. A két férfi - tekintettel büntetlen előéletükre - szabadlábon várhatja az ítéletet.
(MTI)