Veréb Vili a Disznófejű Nagyúr és Elvis társaságában
Rogán Antal V. kerületi polgármester és Schmuck Andor közösen avatták fel a Tisztelet Társaságának új központját Budapest belvárosában. Az új székhelyen az időseket segítő telefonközpont és aktivistaképző létesült, Rogán, Juszt László és Aradszky László pedig elnyerték a nyugdíjasok háláját.

Schmuck Andornak jobban bejön a nyugdíjasok, vagy ahogy ő mondja, szépkorúak parentálása, mint a baloldali fiatalok és a sci-fi rajongók keresztmetszetén létrehozott Xénia-láz. Rogán Antal V. kerületi polgármester pedig újabb híveket szerez magának pártérdekek ( de semmiképpen sem magánérdekek) feletti polgármesterkedésével. Ez elég világosan látszott kedden délelőtt, mikor Budapest belvárosában felavatták a Tisztelet Társaságának új centrumát, a Tisztelet Információs Központot.

A 2004-ben alapított és a választások idején Dávid Ibolya szövetségeseként ismertté vált Tisztelet Társasága mára az egész országot behálózó szervezetté vált. Az országban több helyütt találhatók központjaik, nincs szükségük állami támogatásra, minden évben egyszer nagy rendezvényt tartanak a Budapest Sportarénában, és a Szociális- és Családügyi Minisztériummal ugyanúgy szövetséget kötöttek, mint most az V. kerületi önkormányzattal.

Szili és Korda után Rogán

Rogán Antal máris megdicsőült a Tisztelet Társaságának szemében. Az évente átadásra kerülő Tisztelet-díjak közül az egyiket neki ítélte oda a társaság, melyet Gosztonyi János elnök adott át, köszönő szavak kíséretében, arra kérve az „idősek kerületének” polgármesterét, hogy folytassa munkáját. Díjat kapott még Juszt László tévériporter is, a tévé ügyvédjeként a nyugdíjasokat ért jogsértések feldolgozásáért, és Aradszky László táncdalénekes is, aki számtalanszor ingyen vagy olcsón szórakoztatta az idősek közönségét. A díjat egyébként 2005-ben megkapta Korda György és Balázs Klári, tavaly pedig Seffer istván sebész, Szili Katalin és Dávid Ibolya.

(barikad.hu)