A Magyar Úszószövetség elnökére, a korábbi Nap Tv tulajdonosára, Gyárfás Tamásra tett terhelő vallomást Tasnádi Péter a Fenyő-ügy csütörtöki tárgyalásán, ahova egyébként az egykori újságírót is tanúként idézték – jelentette a PestiSrácok.hu tudósítója a bíróságról. Tasnádi azt mondta, hogy Gyárfástól megbízást kapott Fenyő János médiacézár megölésére, azt mondta neki az úszószövetség elnöke, hogy “tüntesse el Fenyőt, mert kellemetlen ember, likvidálni kell, meg kell ölni.” Gyárfás Tamás már megérkezett a bíróságra.
Tasnádit a védelem idézte meg, ugyanis egy 2005-ben keletkezett, titkosított, majd később az alól feloldott vallomás szerint Tasnádi megbízást kapott Gyárfás Tamástól arra, hogy ölje meg Fenyő János médiavállalkozót. Ezért Tasnádi két részletben összesen 12 millió forintot kapott. Arról azonban nem tudni, hogy Fenyő halálában benne volt-e Tasnádi keze, annyi bizonyos csak, hogy környezettanulmányt készíttetett Fenyő Jánosról, de végül állítása szerint nem ő lövette le.
A vád szerint Jozef Rohác ismeretlen személy megbízásából két társával, Ladislav Trnkával másodrendű vádlottal és Jozef Hamalával készítette elő és követte el a cselekményt. A vádirat úgy fogalmaz, a vádlottak ismeretlen személytől géppisztolyt, lőszereket és hangtompítót szereztek. Feltérképezték Fenyő János mozgását, és 1998. február 11-én autóval megjelentek a II. kerület Törökvészi úti Vico-székház közelében. Onnan követték a kocsival elinduló sértettet, majd 18 óra körül a II. kerületi Margit utcában egy piros lámpánál a feltorlódott kocsisorban Jozef Rohác géppisztolyával kiszállt a járműből, a sértett autójához ment, és a jobb első ajtó ablaknyílásán keresztül két sorozatlövéssel megölte a vállalkozót. Az eljárás adatai szerint a tettes másfél méterről legalább tizenkilenc lövést adott le, öt találta el a sértettet, többnyire a fején, nyakán. A cselekmény elkövetésekor az áldozat telefonált, és fegyver volt nála. A merénylet után az elsőrendű vádlott megszabadult géppisztolyától, sapkájától, kabátjától, kesztyűjétől, beszállt társai közelben lévő autójába, és elmenekültek. A bíró a tárgyaláson a vád fő bizonyítékának nevezte a helyszín közelében talált ruhadarabokat. Feltehetően az elkövetőhöz köthető mikroszkopikus anyagmaradványok vannak rajtuk. Az ügyészség előre kitervelten elkövetett emberöléssel vádolja Jozef Rohácot tettesként, Ladislav Trnkát pedig bűnsegédként. A harmadik feltételezett elkövető ismeretlen helyen tartózkodik, egyes hírek szerint meghalt, de Jozef Rohác nyomozati vallomása szerint telefonon beszélt vele a közelmúltban.
(PestiSrácok.hu)