Miközben a miskolci Fidesz telepfelszámolásról beszél, a mai napig költik a lyukói cigánytelep fejlesztésére, az ott élők felzárkóztatására elnyert 150 millió forintot. „A Fidesz fizesse vissza a pénzt az adófizetőknek, vagy fejezze be a telepfelszámolásról folytatott hazudozást” – szólított fel a Jobbik önkormányzati képviselője keddi sajtótájékoztatóján.

Jakab Péter
Jakab Péter elmondta, a választásokhoz közeledve a Fidesz kommunikációs trükkök százaiba menekül, hogy feledtesse a választókkal az elmúlt négy év semmittevését, valamint a cigánytelepekre elköltött milliókat, eközben pedig teljesen belegabalyodik a saját hazugságaiba.
A városvezetés telepfelszámolásról beszél, miközben nemrég még Világsátorral kedveskedtek volna a gettólakóknak, de akkor is a renitenseket védték, amikor tiltakoztak a Jobbik lyukói vízkikötése miatt. A képviselő emlékeztetett arra is: korábban a Fidesz miskolci elnöke és a KDNP frakcióvezetője közösen jelentették be, hogy az Avasról kilakoltatott "fészekrakókat" alacsony komfortfokozatú önkormányzati ingatlanokba fogják költöztetni, vagyis olyan telepekre, amelyek kapcsán most felszámolást emlegetnek. Mi több – tett hozzá Jakab –, a Fidesz az MSZP-vel együtt szavazott meg összesen 300 millió forintot Lyukóvölgy és a számozott utcák fejlesztésére, az ott élők felzárkóztatására. Ez utóbbi programok feltétele maga a telep megléte volt, amelyeket ha valóban fel akar számolni a Fidesz, akkor jogosulatlanul költik az adófizetők pénzét.
Jakab Péter felszólította a városvezetést: ha tényleg meg akarják szüntetni a telepeket, azonnali hatállyal állítsák le az azok fejlesztésére elnyert milliók költését, a pályázati pénzt pedig adják vissza az adófizetőknek. Ha erre nem hajlandóak, azzal azt bizonyítják, hogy a telepfelszámolás nem más, mint egyszerű választási hazugság – véli a Jobbik képviselője.
(Kuruc.info)