2020. április 8., szerda, Zsejke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:15 A nagy "roma" rejtély21:10 Litvániában útakadályokat létesítenek a húsvéti ünnepekre bevezetett utazási tilalom kikényszerítésére20:53 A borsodi gyilkost szabadon engedő bírónő elleni feljelentés eredménye: "bűncselekmény hiányában kellett elutasítani"20:36 Újabb bizonyíték a koronavírus antiszemitizmusára: széklettel is képes fertőzni20:10 A migránstaxiknak is keresztbe tett a járvány: egy ideig nem szállíthatják Olaszországba a sáskákat19:44 Itt a jó példa: saját fizetésüket ajánlják fel az egészségügynek a bolgár képviselők és kormánytagok19:37 Vesztegzár alá helyeztek két migránstábort Görögországban19:29 Szegény Index: le kellett írniuk, hogy azért is hullanak nagyobb arányban a négerek, mert sokan vannak börtönben19:11 Először feketelistáztak a kínai nagy fal megrongálásáért18:55 Banki alkalmazott sikkasztott a bankjegykiadó automatákból Zalában18:47 Iránban a hét végétől három szakaszban oldják fel a járvány miatt hozott korlátozóintézkedéseket18:38 Indiában nem oldják fel a kijárási tilalmat18:28 Sanders kiszáll, Biden lesz Trump nem túl veszélyes ellenfele17:42 Downing Street: Johnson stabil állapotban van, reagál a kezelésre17:21 Mintegy negyven feltételezett fertőzött van a Charles De Gaulle fedélzetén
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Lázár állítólag beszél angolul és németül, mégis tolmácsokat vitt magával a kétmilliós útra - az egyik kísérő a vadásztársa volt

Reklám

Lázár János azért fizette vissza három utazásának kétmillió forintos költségét, mert el akarta kerülni, hogy nyilvánosságra kerüljön azok neve, akikkel külföldi utazásai alatt találkozott. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerdán miniszterjelölti meghallgatása előtt újságíróknak nyilatkozva azt állította, "az ország érdeke", hogy ezek a tárgyalások ne kerüljenek nyilvánosságra.
Lázár János azt mondta, a kétmillió forintot azért "bocsátotta a magyar állam rendelkezésére" három, összesen hatnapos külföldi útja után, mert a bíróság arra a próbálta kötelezni, hogy hozza nyilvánosságra ezeknek az utaknak a részleteit.
Mint mondta, a miniszterelnök megbízásából utazott, a magyar állam érdekében álló hivatalos tárgyalásokat folytatott és olyanokkal találkozott, akik Magyarország szempontjából kiemelten fontosak, "hazájuknak megbecsült gazdasági vagy politikai szereplői, ott köztiszteletben álló emberek".
Úgy folytatta: "a bíró szerintem hozott egy tarthatatlan döntést", nem fogadta el azt a Miniszterelnökségi álláspontot, hogy az az ország érdeke, hogy ezek a tárgyalások ne kerüljenek nyilvánosságra.
Lázár azt mondta, a bíró álláspontját nem tudja megváltoztatni, de szerette volna azt elkerülni, hogy nyilvánosságra kelljen hoznia azoknak az embereknek a nevét, akikkel találkozott, mert meggyőződése szerint ez ellentétes lenne Magyarország érdekeivel. "Ha ez kétmillió forintba kerül, akkor kétmillió forintba kerül" - tette hozzá.
Egyik vadásztársát is magával vitte
Az Origó korábbi információi szerint Lázár Jánost egy-egy stábtagja kísérte el azokon az utakon, amelyeken kirívóan magas szállásköltségek keletkeztek. Egyikük már legalább tíz éve segíti az államtitkár munkáját, a másik pedig a Fidesz külügyi titkára volt, és feltehetően közös vadászaton is részt vett már Lázárral.
Egy, a kiküldetések részleteit ismerő, névtelenséget kérő forrás szerint a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt tolmácsolás céljából kísérte el egy-egy munkatársa. Egyikük Sonkodi Balázs, aki egy korábbi kimutatás szerint a Miniszterelnökségen dolgozik politikai tanácsadóként, a másik pedig Perényi Zsigmond, aki a Lázár János által felügyelt Magyar Holokauszt 2014 - Emlékbizottság titkáraként dolgozik.
A forrás azt nem közölte, hogy a három utazás közül melyiken vett részt Sonkodi és melyiken Perényi. Mindketten tolmácsolással segítették Lázár Jánost, aki a parlament oldalán található adatok szerint angolul "társalgási szinten", németül pedig középfokon beszél.
Az egyik kísérő, Sonkodi Balázs politikai tanácsadóként szerepel egy olyan táblázatban, amelyet a Miniszterelnökség 2012-ben adott ki a személyi állományáról. Sonkodi 2012 nyarán került a Miniszterelnökséghez, nem sokkal az után, hogy Lázár átvette a hivatal irányítását. Sonkodi már akkor is Lázár környezetéhez tartozott, amikor a politikus Hódmezővásárhely polgármestere volt. Lázár egy 2004-es interjúban úgy emlegette őt mint egészségügyi szakmai tanácsadóját. Sonkodi jelenleg tagja a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. felügyelőbizottságának is.
Perényi Zsigmond korábban a Fidesz külügyi titkára volt. Ebben a minőségében utazott például 2012 júniusában a párt delegációjának tagjaként Kínába. Lázár Jánossal összefüggésben eddig egy alkalommal merült fel a neve. A Cink.hu számolt be idén januárban egy olyan vadászatról, amelyen Lázár János is részt vett. A beszámoló egy azóta eltávolított Facebook-galérián alapult, amelyet a vadászat egy másik résztvevője tett közzé, és a képaláírások szerint a vadászok között volt egy Perényi Zsigmond nevű férfi is (akit az újoncoknak kijáró módon el is fenekeltek egy bottal a vadászat végén).
(MTI - Origó nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready