Bezár!
2020. július 11., szombat, Nóra, Lili napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:59 Ez szinte hihetetlen: a déli katonai bázisok a déli csapatok vezetőinek nevét viselik - de nem tart már soká a "megosztás"22:36 Makákó lives matter: majommunka-mentességet igazoló címkével kell ellátni Thaiföldön a kókuszdiót22:14 Rekordot döntött az újonnan fertőzöttek száma Izraelben21:54 A szultán elrendelte a Hagia Sophia-bazilika mecsetté alakítását21:40 Horvátország és Bulgária belépett az euróövezet előszobájába21:11 Kanalas Kevinkosztnernek lájárt a vellneszbérlete - így várta a kiccsalád a kaposvári börtön előtt20:49 Operatív törzs: a megbetegedések jelentős része külföldi vonatkozású20:19 Hőség, extrém UV-sugárzás, erős szél és zivatar is várható szombaton19:43 A bírót nem hatotta meg az agykárosodásos mese: négy év börtönt kapott Magna Carta-tolvaj19:00 Kínai kamu: a koronavírusnál is halálosabb járvánnyal küzd Kazahsztán18:22 Magyar autonómia helyett genderelmélet kell Iohannisnak17:54 Szennyezés "Románia" felől: a patak vize koromfekete Pocsajon17:37 A szerb elnök szerint lehetséges a megállapodás Koszovóval17:20 Egyiptomi kém dolgozott a német kormány tájékoztatási hivatalánál - nem tartóztatták le, vádat nem emeltek ellene16:44 Ezúttal 200 milliárdot tapsol el az Európai Parlament a jövő agysebészeire
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Vége az idei deviáns provokációnak - a Városligetben importált buzilobbisták ajvékolása adta meg a zárszót

Reklám

Szigorú biztonsági intézkedések mellett gyülekeztek a budapesti Alkotmány utcában szombat délután a Budapest Pride Fesztivál felvonulásának résztvevői. Közben az Alkotmány utca és a Kossuth tér sarkán tüntet az "A család nevében" Facebook-csoport, a két rendezvényt a rendőrség kettős kordonnal választotta el - tapasztalták az MTI tudósítói.
A kordonokkal körbezárt Alkotmány utcában a Budapest Pride felvonulás indulására több száz aberrált várt délután három órakor, színes lufikkal díszített teherautók körül várakoztak.
Közben folyamatosan érkeztek az emberek a lezárt területre, ahova csak úgynevezett beengedő pontokon lehet bejutni. A pontokon a szervezők - rendőri jelenlét mellett - csak az ott lakókat és az újságírókat engedik be a vonulásra érkezőkön kívül.
A szervezők korábban azt mondták, az idei fesztivállal azt akarják üzenni, hogy az "LMBTQ-emberek" "egyenjogúságának ünnepe" nem korlátozódhat egy napra.
Az MTI tudósítói a környéken jelentős rendőri jelenlétet tapasztaltak.
A genetikai hulladékok ezen a YouTube-csatornán élő adásban is kérkednek betegségükkel.
Frissítés: Orosz Mihály Zoltán a buzik kamionjáról akarta megmutatni a konzervatív értékeket
A hagyományos családi értékek védelméért demonstráltak - az MTI szerint - mintegy harmincan "A család nevében" Facebook-csoport szervezésében szombat délután a Budapest Pride Fesztivál felvonulásával egy időben az Alkotmány utca Kossuth tér felöli oldalán.
Zoom
Orosz Mihály Zoltán
Az Alkotmány utca elejét kordonnal zárta le a rendőrség, ahol délután fél háromtól kezdődően kezdtek gyülekezni a demonstrálók.
A normalitáspártiak a többi között olyan transzparenst hoztak magukkal, amelyre az volt írva: "Boldogító másság; Heteró család". Egy nő olyan feliratú textilt tartott magánál, amelyen az volt olvasható: "Jézus mondja: térjetek meg! ... mert a bűn zsoldja a halál...". A demonstrálók fehér pólóban voltak, és nem hangoskodtak.
A Facebook-csoport oldalán egyebek mellett az olvasható, hogy a rendezvényüket nem a közrend vagy bármiféle közösség ellen, hanem éppen ellenkezőleg, "a közerkölcs-, a család hagyományos értékei-, a gyermekek jogainak védelmében, a család ellen irányuló törekvésekkel szembeni társadalmi immunitás kibontakoztatása érdekében" szervezik. Véleményük szerint "a közrend és köznyugalom megzavarására elsősorban a Budapest Pride, másodsorban pedig az a rendőrség alkalmas, mely a homoszexuális lobbi által a hazai közélet szereplőire kifejtett nyomás miatt gyakorlatilag nem képes a munkáját elfogultság nélkül, a törvények által meghatározott elvek mentén végezni".
Zoom
Alföldi Roberta és Király Júlia, a Magyar Nemzeti Bank volt alelnöke magasról tesz a normalitásra
Később kisebb-nagyobb csoportok érkeztek a tüntetés helyszínre, köztük volt Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere is, aki arról beszélt a kordonok mögött álló rendőröknek, hogy politikai szabadságjoga bemenni a felvonulásra. Követelte, hogy engedjék be, mert - mint fogalmazott - "a buzik kamionjára" akar felmenni, hogy megmutassa nekik a konzervatív értékeket.
A demonstráció helyszínén megjelent Budaházy György is.
2. frissítés: Elindult a 19. Budapest Pride, a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség hagyományos fesztiválja keretében szervezett felvonulás szombaton délután az Alkotmány utcából. Mivel több helyen is megpróbáltak ellentüntetők bejutni a rendezvényre annak kezdetekor, a rendőrök több környező utcát lezártak az V. kerületben, és megerősítették jelenlétüket.
A Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett menet a tervek szerint az Andrássy úton keresztül a Városligetbe tart, ahol a meghívott szónokok felszólalnak.
A tömeg az Alkotmány utcának a Vadász utca és a Honvéd utca közötti részét töltötte meg az induláskor. A menettel három, lufikkal feldíszített kamion megy végig az útvonalon. A résztvevők szivárványos zászlókat lobogtattak és napernyőket tartottak, sokan még a mentőautókra is szivárványos luficsokrokat aggattak.
Az MTI tudósítói MSZP-jelvényt és Együtt-zászlót is láttak a tömegben. A helyszínen látták Lendvai Ildikó volt MSZP-elnököt és - tovább fokozva a meglepetések sorát - Fodor Gabriellát, a Magyar Liberális Párt elnökét.
A résztvevők azoknak az aberrált értékrendű vezetéssel rendelkező országoknak a zászlóit is lengették, amelyek budapesti nagykövetségei támogatásukról biztosították a rendezvényt. Az MTI tudósítói amerikai résztvevőket is láttak a rendezvényen, valamint családokat, idősebbeket, fiatalokat egyaránt láttak a tömegben.
Milanovich Dominika, a Budapest Pride sajtószóvivője a felvonulás előtt tartott beszédében azt mondta, egyenlő jogokat követelnek most és minden nap. Úgy fogalmazott: nem hagyják, hogy a politikusok személyes preferenciái határozzák meg, mi számít családnak. "Olyan országban szeretnénk élni, ahol a gyűlöletkeltő politizálást felváltja a partnerség és az együttműködés" - hangsúlyozta Milanovich Dominika.
A menet indulása előtt, az Alkotmány utca és a Kossuth Lajos tér találkozásánál, "A család nevében" Facebook-csoport által szervezett tüntetés résztvevői közül mintegy ötvenen, Orosz Mihály Zoltán (független) érpataki polgármester vezetésével átvonultak Honvéd és a Kálmán Imre utca sarkához, a Pride-felvonulás egyik bejáratához. Szidalmazták a felvonulásra érkezőket, többször azt skandálták, "mocskos buzik", erre válaszul többen azt kiabálták, hogy "mocskos nácik". A helyszínre a kiabálásokat követően néhány perccel több rendőrautót vezényeltek.
Az érpataki polgármester a szervezőkkel tárgyalt, azt mondta, hogy politikai szabadságjoga bejutni a felvonulásra. A csoportot végül nem engedték be a lezárt területre, sőt a rendőrök az egész bejáratot lezárták.
A kordonon kívül, szintén a Kálmán Imre utcánál egy fekete ruhát viselő, nem kellőképpen toleráns - azaz a minden értékkel szemben zubogó korszellemmel nem tartó - csoport, több tucat ember szintén szidalmazta a Pride-felvonulásra érkezőket, és petárdákat robbantottak. Többen közülük kapucnit húztak a fejükre.
A Hold utca és a Kálmán Imre utca kereszteződését a rendőrség körbezárta, és az ott tartózkodó mintegy 40-50 fekete ruhás tiltakozót elkezdték igazoltatni.
Zoom
Polkorrektkedés helyett
A vonulás kezdete előtt Novák Előd, a Jobbik alelnöke és segítője egy "A ház nem kér a deviáns propagandából" feliratú molinót akasztott ki az országház egyik erkélyére.
Az idei fesztivál jelmondata a "Budapest Pride 365: most és minden nap". A szervezek tájékoztatása szerint ezzel azt akarják üzenni, hogy az " LMBTQ emberek" egyenjogúságának ünnepe nem korlátozódhat egy napra, olyan társadalmi környezet szükséges, ahol a deviánsok az év minden napján felvállalhatják szexuális orientációjukat.
Előzőleg több politikai párt, jogvédő és társadalmi szervezet biztosította támogatásáról az LMBTQ-közösség törekvéseit és többen jelezték, hogy képviseltetik magukat a felvonuláson. Üdvözölte a fesztivált a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika, a Magyar Liberális Párt; utóbbiak azt is jelezték, hogy képviselői részt vesznek a felvonuláson. Közben 20 állam budapesti nagykövetsége közleményben tudatta, hogy támogatja a Budapest Pride-ot. Tizenhat uniós tagállam mellett az Amerikai Egyesült Államok, Ausztrália, Izrael és Norvégia képviselete.
Az MSZP arra kérte a főváros rendőrkapitányát, hogy a rendőrség szavatolja a felvonulók békés joggyakorlását és a főváros polgárainak háborítatlanságát.
Ugyanakkor a Jobbik úgy nyilatkozott, hogy a többségi társadalommal szembeni provokációnak tartja a Budapest Pride-ot.
A Pride a felvonulás után piknikkel zárul a Városligetben. Ott a tervek szerint beszédet mond Ulrike Lunacek, az Európai Parlament LMBT Intergroupjának tagja, Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője, a Humán Platform aktivistája, Svetlana Zakharova orosz LMBTQ-aktivista és Milanovich Dominika, a Budapest Pride sajtószóvivője.
3. frissítés: Két embert előállítottak, 29 embert igazoltattak a rendőrök a Budapest Pride rendezvényéhez kapcsolódóan - tájékoztatta az ORFK kommunikációs szolgálata szombaton kora este az MTI-t.
A rendőrség az előállítottakról egyelőre további részleteket nem közölt.
Az MTI tudósítói arról számoltak be, hogy a Hősök terénél ellentüntetők áttörték a kordont, mintegy 15-20 ember szitkozódva a tömegbe rohant, de a rendőrök pillanatok alatt visszaszorították őket, és visszaállították a kordont.
Az ORFK kommunikációs szolgálatának tájékoztatása szerint a történtek során egy rendőr a fején könnyebben megsérült, őt kórházba szállították. A rendőrség közlése szerint a két előállított ember egyikét ezzel az esettel összefüggésben fogták el a rendőrök.
A rendezvényt a rendőrség a tudósítók beszámolója szerint fokozottan biztosítja, a Városliget környékén is jelentős a rendőri készültség.
Az RTL Klub híradója "örömünnepről" számolt be:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
4. frissítés: Beszédekkel ért véget a Budapest Pride Fesztivál felvonulása Budapesten szombat este a Városligetben. Ulrike Lunacek, az Európai Parlament (EP) alelnöke beszédében hangsúlyozta, hogy a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség tagjai az európai, így a magyar társadalomnak is fontos szereplői. A felvonulást ellentüntetők próbálták megzavarni, a rendőrök nagy erőkkel biztosították a rendezvényt.
Ulrike Lunacek, aki az EP LMBTQ munkacsoportjának társelnöke is, a Városligetben elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy Magyarország fontos tagja az Európai Uniónak, amelynek alapértékét jelentik az emberi jogok. Az emberi jogok pedig, szexuális orientációtól függetlenül, mindenkit megilletnek Európában - hangsúlyozta a politikus.
Úgy vélekedett: rendkívül fontos, hogy egyre több LMBTQ-ember felvállalja identitását, mert a félelem rossz tanácsadó. Egyben kifejezte reményét, hogy Magyarországon is egyre csökken azok aránya, akik nem fogadják el eltérő szexuális identitású embertársaikat. Ennek elősegítésében rendkívül nagy munkát végeznek el a civil szervezetek; olyan munkát, amelyet valójában a kormányoknak kellene elvégezniük. Végül azt üzente a Pride résztvevőinek, hogy "ti is Európa részei vagytok!" (Lassan már nem is tudják szegény Európát hová degradálni - a szerk.)
Mocsonaki László, a Háttér Baráti Társaság a Melegekért nevű szervezet elnöke beszédében kijelentette, hogy Magyarországon az állami politika szintjére emelkedett a homofóbia. Ezt jól jelzik szerinte az egyes politikusok megnyilvánulásai, és az is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök eddig nem szólalt meg a melegek ügyében, nem határolódott el a szélsőséges kijelentésektől.
Szvetlana Zakharova orosz LMBTQ-aktivista arról beszélt: ugyan tudja, hogy Magyarországon sem megfelelő az LMBTQ-közösség helyzete, ám Oroszországban riasztó. Mindennapos az emberi jogok megsértése a hatóságok részéről, a jogtalan letartóztatások és bántalmazások.
Felidézte, hogy az orosz törvényhozás egy éve fogadta el azt a törvényt, amely büntethetővé teszi a homoszexuális propagandát. Ennek szerinte az a célja, hogy láthatatlanná tegye az LMBTQ-embereket. Ebben a helyzetben állandó küzdelmet folytatnak a fennmaradásért az emberi jogi szervezetek, ám nem adják fel a harcot - szögezte le.
A Pride-felvonulás délután indult az Alkotmány utcából. Az MTI tudósítói azt tapasztalták, hogy a vonuló tömeg a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út között megtöltötte a Nagymező utcát. A rendezvény honlapján a szervezők azt írták, a felvonuláson több mint tízezren vettek részt.
Az Oktogonon a résztvevők elengedték a náluk lévő lufikat.
A felvonulást a rendőrség a tudósítók beszámolója szerint fokozottan biztosította, a Városliget környékén is jelentős volt a rendőri készültség. Sok rendőr állt az Andrássy út és a Bajza utca sarkán lévő orosz nagykövetség épületénél, amelyet szinte teljesen körbevettek a rendőrök.
A Hősök terénél ellentüntetők áttörték a kordont, mintegy 15-20 ember szitkozódva a tömegbe rohant, de a rendőrök az MTI tudósítóinak beszámolója szerint könnygázt is bevetve pillanatok alatt visszaszorították őket, és visszaállították a kordont. Az ORFK kommunikációs szolgálatának tájékoztatása szerint a történtek során egy rendőr a fején könnyebben megsérült, őt kórházba szállították. A rendőrség közlése szerint emiatt egy embert előállítottak.
A felvonulás szervezői este megafonokból arról a tájékoztatták a résztvevőket, hogy ugyanazon az útvonalon távozhatnak, amelyen érkeztek. A kisföldalattira a Bajza utcánál szállhattak fel, rendőri biztosítás mellett.
A Budapest Pride keretében rendezett piknik este koncertekkel zárul.
(MTI nyomán - Fotó: MTI - Index - Alfahír)
Korábban írtuk: A család nevében Facebook-közösség 14.45-től gyülekezik a Kossuth téren
Engedélyezte a bíróság egy, a "homoszexualitást elítélő csoportnak", hogy rendezvényt tartson szombaton a melegfelvonulással párhuzamosan. A rendőrség korábban elutasította a területfoglalási kérelmet, de a bíróság engedélyezte a homoszexualitás-ellenes tüntetést, amit a szombati Budapest Pride-rendezvény mellé szerveznének - hüledezik az RTL Klub A család nevében Facebook-közösség normalitáspárti rendezvényének hírén.
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready