A zsidóknak és a Fidesz-szektának, ahelyett, hogy csöndben meghúznák magukat, volt pofájuk Izrael melletti szimpátiatüntetést tartani vasárnap délután a Dohány utcai zsinagógában. Az eseményen felszólalt a helytartó, Ilan Mor, a terrorállam nagykövete, Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek (Mazsihisz) elnöke, valamint Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető taxisofőre.
Zoom
A nyílt provokációt a Mazsihisz és a Hit Gyülekezete szervezte. A SzektATV tudósítója szerint a rendezvényen legalább négyezren vettek részt, vagyis érdemes ezt a számot igen szkeptikusan kezelnünk, bár az is igaz, hogy ha kizárólag a három főkolompos vett volna rajta részt, az is szégyenteljesen sok lett volna. Mindenesetre a zsinagóga megtelt, és az épület előtt is több száz ember gyűlt össze.
Mazsihisz-elnök: Izrael az egész világért harcol
A rendezvény első szónoka Heisler András, a Mazsihisz elnöke volt. „20 napja zajlanak a Hamász támadásai Izrael ellen” - mondta a szervezet elnöke annak ellenére, hogy a Hamász "támadásainak" eddig 1049 palesztin (!) halálos áldozata és több mint 6000 - szintén palesztin - sérültje van.
Zoom
Heisler azt mondta: Izraelben élő rokonaim, akik közül többen megjárták Auschwitz poklát, elmondták, ma újra szirénák hangjára kell kelniük. A figyelmeztető sziréna pedig naponta akár több tucatszor is szól - tette hozzá. Ugyanannyiszor teheti kellemetlenné tehát szegény "túlélők" egy átlagos napját a szirénák hangja, mint ahányszor golyó szaggatja szét naponta a palesztin kisgyermekek fejét - tehetnénk hozzá mi, de nem tesszük, mert ezzel a becsléssel jó eséllyel kisebbítenénk az izraeli "védelmi erők" által elkövetett gaztetteket.
„Izrael állam létrejötte óta hatalmas technológiai fejlődésen ment keresztül, de közben sok háborút is meg kellett vívnia, amelyeket mind meg kellett nyernie, mert nincs olyan hely, ahova Izrael visszavonulhatna” - hazudta a Mazsihisz elnöke, szemérmesen megfeledkezve - leginkább - a '67-es agresszióról, amit "meg kellett" vívniuk és nyerniük, hogy szegényeknek ne kelljen a tengerbe "hátrálniuk".
A kormány markánsabban álljon ki Izrael "önvédelmi joga" mellett - szólt a parancs
Meddig lehet együtt élni a fenyegetettséggel? - tette fel az álnaiv kérdést Heisler. "Nincs még egy olyan ország, mint Izrael, ami ennyi mindent tolerált volna, miközben a Hamász egyértelmű célja Izrael megsemmisítése” - folytatta az elnök. „Izrael 65 éve folyamatosan védekező háborút folytat. Ez a mostani is ilyen, amit az egész világért vív a terrorizmus ellen.”
Zoom
Heislerre ezt követően sem szakadt rá a zsinagóga állami milliárdokból kistafírungozott teteje, ezért még maradt ideje "felszólítani" a csak nevében magyar kormányt, hogy a jelenleginél sokkal határozottabban ítélje el a Hamász "terrorcselekményeit", és markánsabban álljon ki Izrael "önvédelmi joga mellett". Borítékolható, hogy "kérése" nem süket, jóval inkább böszme nagy fülekre fog találni.
Ilan Mor: a Hamász a háborús bűnös, Izrael csak védekezik a terrorral szemben
A tüntetés következő felszólalója Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete volt, akit percekig tartó ovációval fogadtak az összegyűlt bűnpártolók. A nagykövet elismerését fejezte ki a zsinagógában összegyűlt tömeg láttán, és arról beszélt, hogy ezt a háborút "rákényszerítették" Izraelre. „A zsidó állam mindent megpróbált az elkerülése érdekében. De Izraelnek nincs más választása, mint megvédeni polgárait a terrorral szemben.” Ilan Mor hangsúlyozta, hogy Izrael nem a palesztin nép és nem az iszlám ellen harcol, hanem a terror ellen.
Zoom
Izrael az egyetlen ország, ami a zsidók hazája, ahol a zsidók lehajthatják a fejüket, ezért harcolnak a zsidó haza megvédéséért. A Hamász a nácikhoz hasonló háborús bűnöket követ el, amikor sűrűn lakott területeket lő és azért támadja Izraelt, hogy a zsidóságot kiirtsa” - handabandázott tovább Mor.
Zoom
Emlékeztetett rá, hogy a Hamász az elmúlt napokban 3500 rakétát lőtt ki, ami csak azért nem okozott nagyobb károkat, mert Izrael előzőleg - amerikai pénzből - kiépítette a vaskupola rendszert, hogy megvédje állampolgárait. Összehasonlításképpen a zsidók által kilőtt rakéták és az okozott pusztítás eddigi mérlege ide kattintva olvasható.
„Ezzel szemben a Hamasz gyerekeket nőket és civileket állít maga elé” - osztotta meg beteg gondolatvilágát a nagykövet, aki szerint ez is háborús bűncselekménynek számít.
Németh Sándor: mit keres a Jobbik az iszlamisták oldalán?
Németh Sándor a gyermekgyilkosok melletti beszédében azt mondta, hogy „a Hit Gyülekezete nem áll a háború, az erőszak oldalán, békét akarunk”. A Hit Gyülevészek vezető lelkésze közölte: „azért jöttünk ide, hogy a hazugságokkal szemben elmondjuk az izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatban a tényeket”.
Izrael áll a jó oldalon
A feljebb bukott taxisofőr szerint a palesztin "terroristák" azért követnek el folyamatosan bűntényeket izraeliekkel szemben, hogy destabilizálják a zsidó államot, és az ott élő polgárok szívében állandósítsák a rettegést, de „e konfliktusban Izrael áll a jó oldalon”.
Zoom
Németh Sándor azt mondta, hogy a palesztin vezetés támogatja azokat a "terrorista" szervezeteket, például a Hamászt és a Hezbollahot, amelyek Izrael felszámolását tűzték zászlajukra.
Csak egy erős Izrael tudja garantálni a békét
„Minden tisztességes embernek támogatnia kell Izrael harcát az iszlamistákkal szemben, mert Izrael az egyetlen tényleges demokratikus ország a Közel-Keleten, és csak egy erős Izrael tudja garantálni a tartós békét a térségben”- magyarázta a népirtást a filoszemita. Arról is beszélt, hogy "a cionizmus mint nemzeti mozgalom messzemenően tiszteletben tartja a különböző nemzeti identitásokat”.
Az a neonáci, aki a terrorállamot bűnösnek tartja
Majd a lényegre tért: „Antiszemiták és neonácik kritikátlanul teszik magukévá Magyarországon is az Izraellel kapcsolatos iszlamista hazugságokat, teszik ezt a nemzet és a keresztény értékek védelmezőinek szerepében tetszelegve”.
Zoom
„Irán legfelső vallási vezetője arra kérte a palesztinokat, hogy folytassák a fegyveres harcot Izrael ellen, sőt terjesszék azt ki Ciszjordániára, és hangsúlyozta a zsidó állam eltűnésének szükségességét. Számára sem drága a palesztin emberek, gyermekek élete”- jelentette ki Németh, majd azt kérdezte Vona Gábortól: „Hogyan tudja összeegyeztetni a civilizációnk alapjait gyűlölő Iránhoz fűződő szoros barátságát a nemzeti keresztény értékek iránti elkötelezettségével? Miközben Izraelt igaztalanul ócsárolja, miért nem képes egy szót sem szólni az Iránban, Irakban és a többi közel-keleti országban üldözött keresztények érdekében? Mit keres a Jobbik az iszlamisták oldalán?”- kérdezte a Fidesz-szekta vezére, aki nem bírta ki nagy fájdalmában egy kis jobbikozás nélkül.
"Nácik, oszolj, éljen Izrael!"
A demonstráción bejelentették, hogy Mazsihisz, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség és a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány Izrael háború által fenyegetett területeiről közösen utaztat balatoni táborozásra izraeli gyerekeket.
A résztvevők azzal is kifejezték szolidaritásukat Izrael mellett, hogy aláírtak a zsinagóga előtt egy erre a célra kifeszített vásznat, illetve egy magyar nemzetiszínű lobogót is.
Zoom
Zoom
A szervezők becslése szerint a demonstráción, amelyet a zsinagóga előtti Herzl Tivadar térre hirdettek meg, de a szakadó eső miatt a zsinagógában tartottak meg, 4000-4500-an vettek részt. Az MTI tudósítói szervilisen próbálták ezt megerősíteni. Az MTI szemtanúi azt látták, hogy a háromezer ülőhelyes zsinagóga zsúfolásig megtelt, a padsorok között is álltak, illetve több százan a téren hangszórókból hallgatták a beszédeket.
A gyermekgyilkosokat támogató beteglelkűek magyar és izraeli zászlókat lobogtattak. A magasba emelt transzparenseken olyan és hasonló feliratok voltak olvashatók, mint: "Gáza=Hamász", "Izraelnek ahhoz sincs joga, hogy megvédje polgárait?".
Egy maroknyi "náci" mentette meg a haza becsületét
A zsinagóga előtt - az MTI szerint - tíz ellentüntető jelent meg "Gyilkosok" és "Vesszenek a gyarmatosító cionisták!!!" feliratú molinókkal. Az antiszemét felforgatóknál egy Árpád-sávos és egy palesztin zászló is volt.
Zoom
A zsinagógából távozók közül többen távolról szóváltásba keveredtek a kettős rendőrsorfallal elválasztott ellentüntetőkkel. Az egyik oldalról a "Nácik, oszolj!", "Éljen Izrael!", a másik oldalról "Itthon vagyunk", "Éljen Palesztina!" jelszavakat skandálták.
A rendezvényről távozva az MTI tudósítója azt látta, hogy rendőrségi tűzszerészek dolgoznak a zsinagóga épületénél. Az MTI értesülése szerint a reakciósok pirotechnikai eszközt dobtak az épülethez, a nyomrögzítés idejére a zsinagógát bezárták.
Palesztin összesítések szerint a huszadik napja tartó gázai fegyveres konfliktus palesztin áldozatainak a száma meghaladja az ezret, a halottak többsége civil. A harcokban több mint hatezer gázai megsebesült. Az izraeli áldozatok száma nem éri el az ötvenet, túlnyomó többségük katona.
Frissítés: "bűncselekmény" a petárdázás
Garázdaság bűncselekménye miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a rendőrség Budapesten, a Dohány utcai zsinagóga lépcsőjére dobott pirotechnikai eszköz miatt - közölte honlapján vasárnap este a zsidóőrség.
A közleményből kiderül: a rendelkezésre álló adatok szerint 16 óra 10 perc körül a zsinagóga lépcsőjére egy ismeretlen ember ismeretlen pirotechnikai eszközt dobott.
Közölték: ez a rendezvényt nem zavarta meg, senki nem sérült meg, anyagi kár nem keletkezett.
(Kuruc.info - SzektATV - MTI nyomán; képek: olvasónktól - MTI)
2. frissítés: "Izrael a felvilágosult emberiség védőpajzsa":
Nem is igaz, hogy Izrael megtámadta a Gázai övezetet: