Bezár!
2020. október 22., csütörtök, Előd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Nem csak fegyvert, katonát is külde(né)nek a törökök a testvéri azerieknek22:23 Bidenék korrupciós ügyét sajnos már tényleg nem lehet az oroszokra fogni22:13 Iohannis a járvány ellenére ragaszkodik a választás megtartásához21:48 A németek újabban nem beterelik, hanem kimentik az élősködőket a vagonokból21:24 Oroszország nem készül karantén bevezetésére21:05 Iskolaőr vetett véget egy verekedésnek (vagy verésnek) Polgáron20:47 A DK-s polgármester üzente meg Kari Gerinek, hogy a XVIII. kerületiek nem kérnek a biciklisávjaiból20:30 A pápát a legkevésbé sem zavarja az egyház tanítása: a buzik bejegyzett élettársi kapcsolata mellett kampányol egy zsidó filmjében20:10 Megfertőződött a német egészségügyi miniszter - meghűléses tüneteket mutat19:51 Merre tovább, nemzeti radikalizmus? - Novák Előd a Hadjárat podcastban19:44 Van egy kis káosz Lagosban19:25 Tündérország vagy Meseország? (x)19:24 Bolsonarónak nem kell a kínai oltás19:03 A francia terrorelhárítási ügyész hét ember ellen javasol vádemelést a tanárgyilkosság ügyében18:46 Lavrov az örmény és az azeri külügyminiszterrel konzultált Moszkvában
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Eljárás indult a szent koronás Darth Vader-póló miatt - de nem érdemes nagy reményeket fűzni hozzá

Reklám

Nemzeti jelkép megsértésének gyanúja miatt indult eljárás egy berlini magyar (?) grafikus ellen, mert egyik pólóján Darth Vader viseli a Szent Koronát.
Zoom
Egy Berlinben, Barcelonában és Budapesten élő grafikus olyan pólót készített, amelyen Darth Vader fején a magyar Szent Korona látható, a feliratán pedig a Csillagok háborúja kezdősorait idézve az olvasható, hogy egy "Nem is olyan messzi galaxis". A koronagyalázásra júniusban hívtuk fel a figyelmet, cikkünk megjelenését követően pedig Sneider Tamás és Szilágyi György jobbikos képviselők benyújtottak egy írásbeli kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek, amelyben azt kérdezték, hogy meddig lehet még büntetlenül gyalázni a Szent Koronát.
A két jobbikos képviselő kérdéséhez mellékelte egy webáruház kinyomtatott oldalát is, ahol 12,20 euróért lehet megrendelni a Darth Vader-es pólót, de kifogásolják azt is, hogy a Váci utcában vörös csillagos pólókat és sapkákat is árulnak.
Pintér Sándor a válaszában közölte, a rendőrség minden ügyet kivizsgál, ahol a nemzeti jelképek megsértésének gyanúja felmerül, az adott ügyben pedig a VIII. kerületi rendőrkapitányság fokozott ügyészi felügyelet mellett nemzeti jelkép megsértésének vétsége megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.
És majd megállapítják, mint a bécsi eset kapcsán, hogy a Szent Korona-gyalázás nem is bűncselekmény...
(HVG nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready