A balosok által szervezett, de a Fidesz által koreografált (vagy fordítva? Végül is mindegy - a szerk.), látszólag internetadó-ellenes tüntetés eseményei időrendi sorrendben az alábbiakban olvashatók.
Nagy rendőri készültség van a Nemzetgazdasági Minisztérium épülete elé meghirdetett tüntetésen. A tárca épületének bejáratát bedeszkázták és kettős rendőrsorfal védi.
Zoom
Frissítették a tűzfalat
Fél órával a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik, József nádor téri épülete elé délután 6 órára meghirdetett tüntetés kezdete előtt több százan voltak a téren – jelentette a hvg.hu munkatársa. A tér kétharmada a kezdés előtt tíz perccel megtelt, és folyamatosan érkeznek az emberek.
Nagy rendőri készültség veszi körbe a megmozdulást. A minisztériumi épület főbejáratát bedeszkázták a rendőrök, és kettős rendőrsorfal védi a bejáratot, ez egy tucat rendőrt jelent a bejáratnál.
A tér egyik sarkán egy színpadot állítottak fel, ott szónokolnak a kormány tervei szerint jövőre bevezetendő, a világon egyedülálló módon az internetezésre kivetendő adó ellen. A rendőrök 5 óra tájban térfigyelő kamerákat szereltek fel. A József nádor tér és a Vörösmarty tér sarkán is a rendőröket szállító buszok vannak, és motoros rendőröket is látott tudósítónk.
Transzparensek is lengenek. Egyiken olyan felirat áll, hogy "Bűnözőknek nem adózunk", a másikon "Cinikus Orbán", a harmadikon "Orbán, takarodj!".
Frissítés: Meg vagyunk mentve: az MSZP-s szervezők régi számítógépekből emelnek gátat az internetadó ellen
A tüntetést szervező Gulyás Balázs, a józsefvárosi MSZP volt alelnöke kiemelte beszédében, hogy „nem fogunk internetadót fizetni, hogy Orbán kertjének végében stadion legyen.”
A szocionista politikus beszédében aláhúzta, ki kell mondani, hogy a miniszterelnök digitális analfabéta, majd arra kérte a demonstrálókat, hogy mutassák fel a mobiljukat, hogy mindenki lássa, mekkora a tömeg.
Zoom
Gulyás Balázs (jobbra) - rájuk férne egy vírusirtás
A tüntetés szervezői 48 órát adtak a kormánynak, hogy vonja vissza az internetadót (a parlament kedden tárgyalja az új adót tartalmazó törvényjavaslatot). Ha nem vonja vissza, akkor kedden 18 órakor újabb tüntetés lesz.
A tüntetőket Gulyás arra kérte, hogy menjenek a Fidesz Lendvay utcai székháza elé, vonuljanak az Andrássy úton. A székháznál régi számítógépekből és informatikai tartozékokból gátat fognak építeni a netadó ellen.
A tüntetést szervező Gulyás Balázs korábban a józsefvárosi MSZP alelnöke, illetve a józsefvárosi önkormányzat egyik bizottságának MSZP által delegált külső bizottsági tagja volt. 2010-ben a párt helyi szervezetének képviseletében emlékezett a VIII. kerületi Nap utcában Kéthly Anna születésének 121. évfordulójára Gurmai Zita, Lendvai Ildikó és Miguel Angel Martínez EP-alelnök társaságában. Gulyás egyébként Gurmai Zita fia, ami a volt EP-képviselő egy korábbi vagyonnyilatkozatából is kiderül.
2. frissítés: Régi számítástechnikai eszközökkel dobálják a Fidesz-székházat az uniós zászlót lengetők
Az előzetes tervek szerint az MSZP-s demonstrálók nem a Lendvay utcába mentek, hanem a Hősök terére, ahol a tüntetés szószólói felmásztak az Árpád-szoborra és onnan mondták el beszédjüket.
Bár hivatalosan lefújták a demonstrációt, a tüntetők megpróbálták átmászni a Fidesz-székház kerítését, közben kövekkel és régi mobiltelefonokkal dobálták a székházat, illetve EU-s zászlókat lengettek.
Zoom
Két lány ismét felmászott a székház erkélyére, és kirakták az Európai Unió zászlaját, amit a tömeg nagy tetszéssel fogadott. A rendőrök látták, de nem avatkoztak közbe.
Közben a Hír TV munkatársait is megtámadták, ráncigálták az operatőrt és a riportert is, akiket le is hazaárulóztak a tüntetők. A televízió adása is megszakadt az incidensek miatt.
3. frissítés: A rendőrök többször felszólították a tömeget, hogy hagyják el a helyszínt, de nem lendültek 2006-os formába
A rendőrök végül felsorakoztak a székház előtt, és egy kicsit eltolták a tömeg elejét az épülettől, de nem kezdték el kiszorítani őket az utcából.
"Értetek is tüntetünk, magyar rendőr velünk van" - ezt skandálják a tüntetők a rendőröknek, akik bemondtak valamit, de a zajban nem lehetett érteni, hogy mit.
A rendőrök többször felszólították a tömeget, hogy hagyják el a helyszínt, de nem kezdték el terelni az embereket. A tömeg a székház előtt ácsorog.
4. frissítés: Találós kérdés: miért nem szorítják ki a balos bagázst a "rend"őrök?
Egy lehetséges megfejtés: az amerikai ügyvivő is ott van az internetadó elleni MSZP-s tüntetésen.

André Goodfriend
André Goodfriendet a Nol egyik munkatársa szúrta ki az MSZP-s megmozduláson. Nagykövet híján az amerikai ügyvivő jelenleg az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének az első embere, aki a kitiltási botrány miatt jelenleg a magyarországi politikai élet egyik főszereplője.
Goodfriend a jelek szerint egyedül ment ki a tüntetésre. Ha nem számoljuk a helyszínre kivezérelt több száz rendőrt, és a számára baráti közeget, ugye.
Szurkolói közlemény: ha mi lennénk ott, akkor már bent lennénk a székházban
"Az internetadó ellen tüntetők egy csoportja dobálja a fidesz székházát, törnek-zúznak az épületnél. A Hír TV szerint szurkolókra hasonlító személyek is részt vesznek az eseményekben" - harsogja a Hír TV. Szurkolók azonban nincsenek ott: "Ha mi lennénk ott, akkor már bent lennénk a székházban" - írják a szurkolók az Ultras Liberi Fb-oldalán.
Hír TV-s bejelentkezés 21-óra környékén:
5. frissítés: Hazamentek a legények
 Az emberek nagyobb csoportokban mennek haza az Andrássy úton. Lassan tényleg vége a megmozdulásnak - írja a HVG.
A Fidesz-székház előtti tüntetők száma már csak néhány tucatra tehető - számol be az (ál)Hír TV.
Bárki is írta a ma esti forgatókönyvet, a Hír TV-s támadás egész hatásosra sikerült:

Demszkynek is tetszett a műsor
6. frissítés: Hat embert őrizetbe vettek a látszat kedvéért
A rendőrség azonosította azokat, akik az internetadós tüntetés után kitörték az ablakot a Fidesz-székháznál. Többeket még az éjjel előállítottak.
Azonosította a rendőrség a Fidesz-székháznál "az arcukat sállal, csuklyával takaró, a székház két nyílászáróját megrongáló, az ingatlan kerítését bedöntő, erkélyére felmászó csoport tagjai közül".
Közleményükben azt írták, az éjjel elfogták, előállították és őrizetbe vették G. Antal és Z. András 19 éves, Sz. I. Ábel 21 éves és B. Gábor 33 éves budapesti lakosokat, Sz. Zoltán 35 éves tatabányai lakost és R. Milán 26 éves soproni lakost.
Ellenük garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya folytatja az eljárást.
7. frissítés: Híradós összefoglaló a csetepatéról
(Kuruc.info - HVG - Mandíner - Hír TV - Nol nyomán)