A miskolci önkormányzat biztosítson az időskorúaknak ingyenes állapotjelzőt, hogy veszély esetén egy gombnyomással riaszthassák a rendőrséget! Ezt kéri a Jobbik azok után, hogy a párt képviselői személyesen győződtek meg az idősek kiszolgáltatottságáról.
Jakab Péter a számozott utcákban tartott tájékoztatóján elmondta: az egyik helybeli, 79 éves egyedül élő miskolci nyugdíjas a Jobbiktól kért segítséget, miután a hatóságok nem tudták megfékezni azokat a tolvajokat, akik rendre meglopták. A hölgynek elvitték a tűzifája javát, a maradékot pedig kénytelen a szobában őrizni, hogy legyen esélye túlélni a telet, miközben minden éjjel attól retteg, mikor törik rá az ajtót.
Zoom
A Jobbik frakcióvezetője közölte, a párt képviselői védelmükbe vették a nénit: egy nap alatt sikerült elkapniuk a hívatlan látogatókat, ugyanakkor arra nekik sincs lehetőségük, hogy minden időskorút őrizzenek.
Zoom
Ezért arra kérik a miskolci városvezetést, lássák el az időseket jelzőkészülékkel: ha szükséges, egy gombnyomással riaszthassák a rendőrséget, vagy egészségügyi probléma esetén akár a mentőket is.
Jakab Péter szerint Miskolcon egyre drámaibb méreteket ölt a fiatalok elvándorlása, ezért egyre több olyan szépkorú él a városban, aki nem számíthat a családja segítségére. A politikus úgy véli, ebben a helyzetben az önkormányzatnak kötelessége gondoskodnia azokról, akik nyugdíjas éveikre egyedül maradtak.
(Kuruc.info)
Frissítés: a rendőrség keddi, késő délutáni tájékoztatása szerint gyorsított eljárásban állhat bíróság elé a két tolvaj.
Mint írják: a Miskolci Rendőrkapitányság lakossági bejelentés alapján lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt rendelt el büntetőeljárást, mert akkor még ismeretlenek november 5-én egy önkormányzati tulajdonban álló ingatlan udvaráról bontott faanyagot tulajdonítottak el.
A nyomozók a kapott információk alapján, az ügyben elvégzett adatgyűjtés eredményeként azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható, helyi illetőségű 33 éves O. Józsefet és társát, a 38 éves H. Zsoltot.
A beismerő vallomást tett terheltek büntetőügyét a hatóság gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervezi befejezni - írja a Minap.hu.
(Egészen pontosan az történt, hogy a jobbikosok beültek a nénihez, tetten érték és lefényképezték őket, majd kihívták a rendőrséget. A cigányok ezalatt elszaladtak, de a rendőrök a fotó alapján beazonosították és előállították mindkettőt - a szerk.)