Szerdától új időszámítás kezdődött Európában, az új helyzetben le kell vonni a megfelelő konzekvenciákat - jelentette ki mai sajtótájékoztatóján a Jobbik elnöke. "A terrorizmus bevándorolt Európába" - fogalmazott Vona Gábor.

A pártelnök rámutatott: számítani lehetett arra, ami történt, csak idő kérdése volt, hol és hogyan fog bekövetkezni. Úgy látja, nem egyszeri esemény volt a párizsi, hanem egy tendencia kezdete.
Európa eddig nem tett semmit, a homokba dugta a fejét, most már azonban új válaszokra van szükség - jelentette ki, és meg is adta a saját válaszait.
Az egyik az, hogy Európának nem az iszlámmal, hanem a terrorizmussal szemben kell fellépnie; ha előbbi ellen teszi, még súlyosabb problémák léphetnek fel. A másik: lépni kell a bevándorlás ügyében: Európa határaira ki kell tenni a „Megtelt” táblát, Európa nem bír el több bevándorlót. Harmadik javaslata: vissza kell vonulni az ázsiai hadszínterekről, mert ez fokozza a terrorveszélyt; Európának a saját lábára kell állnia ebben a kérdésben is.
Az európai válaszok mellett meg kell adnunk a magunk magyar válaszait is. Cselekvési tervre van szükség, mert idővel hazánkban is megtörténhet az, ami Párizsban történt - mondta Vona. A Jobbik elnöke a parlamenti pártok képviselőiből alkotott szakpolitikai fórumtól várja el a helyzetre adandó válaszok megfogalmazását, az erre vonatkozó nemzeti minimum megalkotását. Pártja ott javasolná az ázsiai hadszíntereken harcoló magyar katonák visszahívását, a halálbüntetés visszaállítását, mely vonatkozna a terrorista gyilkosokra is, továbbá zéró toleranciát hirdetnének a magyarországi bevándorlásra.
(Kuruc.info)