Tizedik gyermekét hozta világra az a halasi anya, aki az idei esztendő első babáját szülte a Semmelweis kórházban. Dzsesszika Nenszi január elsején 18 óra 40 perckor született, s mint kiderült: anyja már harmadik alkalommal szülte Halason az év első babáját - adja hírül a Baon.hu.
Zoom
A kórházban régi hagyomány, hogy az év első gyermekét és édesanyját ajándékcsomaggal is köszöntik. A házi ünnepség azonban idén elmaradt, mert az anya már január 5-én hazatért az újszülöttel. (Talán mert nem akarta, hogy fénykép készüljön róluk... Így a fenti felvételt a "nem Dzsesszika Nenszikben" jelen pillanatban kavargó érzések illusztrálására választottuk - a szerk.)
– Január 6-án szerettük volna köszönteni egy baba-mama csomaggal az édesanyát és gyermekét. A virágcsokrot is megrendeltük, de sajnos már nem tudtuk átadni – sajnálkozott Kellner M. Barnabásné ápolási igazgató.
(Loch) Nessziből Dzsesszika Nenszi
A kis purdé névválasztása sem mindennapi volt - derül ki a Halasmédia beszámolójából. Az "anyuka" először a "Nesszi" nevet szerette volna adni tizedik csemetéjének, ám ez a név nem szerepel a hivatalosan választható utónevek között, ami a roma közösség nyilvánvaló diszkriminációja, reméljük, minden illetékes azonnal bocsánatot kér, lép az ügyben, majd kárpótlást fizet. És persze Novák Előd is.
Addig is az osztály készséges dolgozói siettek az anya segítségére, és hasonló hangzású nevet keresve gyorsan utánanéztek a lehetőségeknek. Így találtak rá a Nenszi névre, ami egyből megtetszett a kimagasló értelmi képességekkel megáldott édesanyának, ezért kislányát elnevezte Dzsesszika Nenszinek.
Kíváncsiak lennénk az előző kilenc egyed nevére is...
(Kuruc.info)