A rendőrök 1022 határsértővel szemben intézkedtek szombaton Csongrád megye déli részén - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.
Várkonyi Gergely közölte, az elfogottak közül 991 koszovói, 18 afgán, hét iraki, három kubai, két szír, míg egy ember szomáliai állampolgárnak vallotta magát.
A legnagyobb csoportot délután fél egykor fogták el Ásotthalom külterületén, ott 157 koszovói és nyolc afgán állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt - tudatta a hadnagy.
A határsértők menedékkérelmet nyújtottak be, ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el. Múlt héten pénteken 1269 határsértőt fogtak el a rendőrök a megye déli részén.
Frissítés: Lassan már minden napra jut néhány száz koszovói a Keleti pályaudvarra
A Hír TV helyszíni tudósítása szerint vasárnap hajnali fél öttől 121 koszovói menekültet tartóztattak fel a rendőrök a Keleti pályaudvaron.
Az érintettek a magyarországi menekülttáborokból akartak Nyugatra, főleg Bécsbe és Münchenbe távozni vonattal. A tudósítás szerint alapvetően fiatal családokról van szó, akik közül sokan szinte ruha nélkül indultak útnak. A rendőrök mindegyiküket lefotózzák, hogy később beazonosíthatók legyenek, amennyiben a család egyes tagjai elveszítenék egymást. A menekültek érvényes vasúti jeggyel rendelkeztek, ezeket a rendőrök magukhoz vették.
Várhatók még újabb előállítások, hiszen délután még indulnak vonatok Bécs irányába.
A rendőrök 1022 határsértővel szemben intézkedtek szombaton Csongrád megye déli részén, de Győr-Moson-Sopronban is előállítottak 29 külföldit.
(MTI - Hír TV nyomán)
Kapcsolódó: