Aláírásgyűjtést indít a Jobbik a miskolciak fizetésemelése érdekében azok után, hogy a Fidesz napirendre sem vette az ellenzéki párt erre vonatkozó javaslatát a város februári közgyűlésén.
Jakab Péter frakcióvezető szerint elfogadhatatlan az az érzéketlenség, amelyet a Fidesz képviselői tanúsítanak a miskolciak valós problémái iránt akkor, amikor tárgyalni sem hajlandóak a miskolciak fizetésemeléséről. A képviselő emlékeztetett, a Jobbik azt javasolta, hogy a város közgyűlése éljen a felterjesztés jogával, és kezdeményezzen törvénymódosítást azért, hogy az állami vállalatok ugyanazért a munkáért ugyanazt a bért legyenek kötelesek fizetni a borsodi megyeszékhelyen is, mint a Dunántúlon.
Így szavazta le a Fidesz a miskolciak fizetésemelését:
A Fidesz azzal indokolta a javaslat naprendről történő levételét, hogy a bérrendezés nem az önkormányzat, hanem kormány feladata. Jakab Péter erre reagálva azt mondta: „két évvel ezelőtt a Fidesz szemrebbenés nélkül megszavazta, hogy Miskolcon legyen a Világsátornak nevezett nemzetközi cigányközpont. Ezek szerint a nemzetközi cigányság képzése, szórakoztatása az önkormányzat feladata, a miskolciak fizetésemelése viszont nem”. Szerinte ez is jelzi, hogy a jelenlegi városvezetés nem a miskolciaknak, hanem a kormánynak akar megfelelni.
A frakcióvezető közölte, a Jobbik négy kérdésben hirdetett meg országos aláírásgyűjtést, ami Miskolcon ki fog egészülni egy ötödikkel is: arra fogják kérni a miskolciakat, aláírásukkal álljanak ki a fizetésemelés mellett, és a Jobbik segítségével kényszerítsék ki ugyanezt a városvezetéstől is. A gyűjtés márciusban fog kezdődni, tájékoztatott Jakab Péter.
(Kuruc.info)