A Jobbik megelégelte az MTI vezetőségének sorozatos cenzúráját, ezért médiahatósági eljárást kezdeményez ellene a tapolcai időközi választáson induló jobbikos jelölttel, Rig Lajossal kapcsolatos hírek elhallgatása miatt.
A távirati iroda közszolgálati kötelezettségével is ellentétes gyakorlatot követve nem biztosít egyenlő esélyeket az időközi választáson induló képviselőjelölteknek. Amíg például a fideszes jelölt ajánlásainak leadásáról komoly tudósításban számolt be az MTI, addig Rig Lajos jobbikos jelölt ugyanilyen tartalmú, központilag is meghirdetett sajtótájékoztatójáról nem tartotta fontosnak a közvélemény tájékoztatását, ahogy a Jobbik jelöltjének többi sajtóeseményéről sem: az aláírásgyűjtés hétfői kezdete óta egyetlen megnyilvánulását nem tudósította - írja közleményében a nemzeti párt.
A Jobbik szerint fideszes logikával persze érthető a kettős mérce és a kommunista rezsimekben divatos cenzúra, hiszen a tapolcai körzetben a jobbikos jelölt a fő esélyes, a kormánypárti jelölt első számú kihívója. Miután a sajtóban is kiszivárgott, hogy a Fidesz az újabb súlyos választási kudarc elkerülése végett nem fog válogatni az eszközökben, mindent bevet a legfőbb ellenfelével, a Jobbikkal szemben. Már látható, hogy a Kubatov Gábor-féle nemtelen kampánymódszerek mellett a közszolgálati médiát is felhasználják, s ha tehetnék, ki is retusálnák Rig Lajos nevét a szavazólapokról - zárják közleményüket.
(Kuruc.info)