A rendszeresen betörésektől sújtott Borsod megyei Arlón szombaton kimagasló közbiztonsági állapotok uralkodtak el. Valószínűleg ez annak volt köszönhető, hogy a Magyar Önvédelmi Mozgalom lakossági tájékoztatót tartott a településen.
Zoom
Az eseményt már egy apró incidens megelőzte a hét folyamán, ugyanis az önkormányzat által rendelkezésre bocsájtott Tájházat a helyi polgármester asszonyság bezáratta a fórum idejére, vagyis felrúgta a megállapodást és nem tartotta be a szerződésben foglaltakat. Ennek köszönhetően egy magánházban került megrendezésre a meghirdetett lakossági tájékoztató.
Nemcsak abból a szempontból érte el célját a találkozó, mert megkezdődik Arlón és térségében a mozgalom helyi csoportjainak a szervezése, hanem azért is, mivel a település fosztogatásra ítélt külterületein és pihenő övezetében tegnap folyamatos rendőrségi jelenlét volt érzékelhető. Ami egyébként természetes és helyénvaló is lenne, ha ez esetleg már máskor is előfordult volna.
Zoom
Mindegy. A lényeg, hogy a falból az első téglák kiütése megtörtént. Az együttműködés tehát adott, és gyakorlatilag magától létrejött a MÖM és a rendőrség között. Igaz, hogy nem a tárgyalóasztalnál köttetett, és egyelőre a közös akciókat nem előzik meg egyeztető megbeszélések, de ennek ellenére úgy tűnik, hogy működőképes és előremutató a "kapcsolat".
Ezért a rendőrjárőrt soha nem látott településekről várjuk a meghívásokat. A többit bízzák ránk, illetve a rendőrség munkatársaira - zárja sorait László Attila, a MÖM országos vezetője.
(MÖM Hírszolgálat nyomán)