A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 18 éves "férfi" ellen.
Ahogy azt korábban közöltük, viszi otthonában 2014. november 18-án az esti órákban holtan találtak egy idős hölgyet. Az orvosszakértői vélemény alapján a sértett bűncselekmény áldozata lett. A nyomozók látókörébe került egy helyi lakos, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. A 18 éves "Sz." Balázst a rendőrök 2014. december 2-án elfogták és előállították a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra. A "férfi" többszöri kihallgatását követően beismerte tettét. A nyomozók a "fiatalembert" őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatását, amelyet a Kaposvári Járásbíróság 2014. december 4-én elrendelt.
Zoom
Nem férfi, hanem egy büdös cigány, Szücs Balázsnak hívják
A "férfi" korábbról már ismerte a sértettet, "tervezett új munkahelyére történő elutazásához pénzre volt szüksége" - legalábbis ezt mondta a rendőröknek (ők pedig elhitték). Remélte, hogy az idős nőnél készpénzt talál. Tudta, hogy a néninek nem volt kutyája, ami hátráltatta volna cselekményében, ezért esett rá a választása.
Zoom
A HVG persze tényként közli, hogy a jóravaló "fiú" azért vert agyon egy idős asszonyt, mert dolgozni akart szegény. Még szerencse, hogy a következő mondatot nem is voltak képesek befejezni
A beszerzett szakértői vélemények és az elvégzett "nyomozati cselekmények" alapján kiderült, hogy "Sz." Balázs a bejárati ajtónál a korábbi vallomásával ellentétben nem egy vascsővel, hanem egy teleszkópos fémbottal (viperával) brutálisan bántalmazta - több alkalommal, nagy erővel megütötte - a 70 éves asszonyt, aki belehalt sérüléseibe.
Zoom
A "fiatalember" ezt követően kutatást végzett a lakóházban, ahonnan készpénzt lopott el. Az elkövetés eszközét szétszerelte, darabjait különböző helyeken elrejtette, amelynek részeit a nyomozók megtalálták és lefoglalták.
Zoom
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága az eljárást 2015. május 4-én befejezte, és a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Somogy Megyei Főügyészségnek.
(Police.hu nyomán)
Korábban írtuk: