Az MSZP szerint valamennyi uniós tagállamnak részt kell vállalnia a bevándorlás problémájának megoldásában, az ország nagyságának, népességszámának és gazdasági teljesítőképességének arányában - közölte Bárány Balázs, a párt elnökségének tagja az M1-en.

A szocialista politikus azt mondta, jó iránynak tartják az Európai Tanács "kvótarendszer-irányú megoldását", amelynek lényege, hogy a bevándorlást ne csak azoknak az országoknak és régióknak kelljen kezelniük, amelyek először találkoznak ezzel a problémával.
Szerinte minden uniós tagországnak részt kellene vennie a probléma megoldásában, akár déli, akár középső, akár északi tagállamról van szó.
Úgy fogalmazott, befogadó Európára van szükség, a bevándorlásra "nem lehet az a válasz", hogy takarodjatok innen (kivéve persze, ha az idegen megszállás alatt lévő területeinken élő testvéreink állampolgárságának visszaadásáról van szó, lásd december 5-e és a 23 millió román esetét - a szerk.), és az sem, hogy "idegenellenes, uszító" plakátokat jelentetnek meg.
(MTI nyomán)
Frissítés: emlékeztetőül: amikor még féltették a "családunk pénzét", az "állásunkat" és az "álmainkat" - de nem a bűnöző afrikai hordáktól, akiket most tárt karokkal várnak... Hanem az elszakított magyarságtól, melynek, a hazugságaikkal ellentétben sem a család pénze, sem a munkánk nem kellett - nem így a most beözönlő élősködőknek, akikre viszont "igennel szavaznak".
Ez tehát az MSZP választása.