Az "utazók" többsége, mintegy 80-90 százaléka 18-35 év közötti, pénzzel és kommunikációs eszközökkel felszerelt fiatal, aki nem kér és nem fogad el segítséget - számolt be a migrációval kapcsolatos tapasztalatairól a Baptista Szeretetszolgálat elnöke a Magyar Hírlap hétfői számában.
Szenczy Sándor lelkész szerint a professzionális segélyszervezetek óvatosak, mivel nem szükséghelyzettel állnak szemben, hozzátette ugyanakkor, hogy természetesen segítenek a nehéz helyzetben lévőkön, elsősorban a gyerekeken, a nőkön, az idős embereken, ha szükséges.
Zoom
Valahol Mórahalomnál - senki nem állja útjukat
Legutóbbi, kiskunhalasi látogatásának tapasztalatai alapján úgy nyilatkozott, hogy a hatóságok képesek kezelni a kialakult helyzetet. Kevés kiegészítő segítségre van csak szükségük, ezért feleslegesnek látják "pesztrálni" az eddig legalább három-öt országon keresztül Magyarországra érkezőket.
Elmondta: az "igazi" menekültek közül száztízet látnak el naponta, a szeretetszolgálat több évtizede együttműködik a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal ilyen ügyekben.
Eközben a Keletinél - olvasónk felvételei
Ma egész kevesen vannak ahhoz képest, ahányan lenni szoktak, és most éppen legalább nem tarháltak - jegyzi meg olvasónk.
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
(Kuruc.info - MTI nyomán)