Felgyújtottak egy autót hétfő éjszaka Sarudon. A gyújtogatókat hamar elfogták, ám arra senki sem számított, hogy eközben a tűzoltók és a rendőrök autóját is megrongálják.
Zoom
Összesen négy "ember" ellen indított eljárást a füzesabonyi rendőrkapitányság a hétfői éjjeli eseményeket követően. A rendőrségi közlemény szerint bejelentés érkezett a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába hétfőn az éjszakai órákban, hogy egy Sarudon parkoló személygépkocsi kigyulladt.
A Füzesabonyi Rendőrkapitányság nyomozói előállítottak három "embert" a rendőrkapitányságra, akik gyanúsíthatók azzal, hogy felgyújtották a Sarudon leparkolt járművet, közölte Soltész Bálint megyei rendőrségi sajtószóvivő. N. Józsefné, R. János és egy fiatalkorú sarudi "fiú" ellen - őrizetbe vételük mellett - rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
Itt véget is érhetne a történet, ám a megyei katasztrófavédelmi szóvivő, Antal Erika közlése szerint van folytatás is:
– Egyik káresemény sem rutinszerű, amelyhez a tűzoltókat riasztják, de azt még álmukban sem gondolták volna a tiszanánai önkormányzati tűzoltók, hogy rájuk támadnak beavatkozás közben – mondta el Antal Erika.
A tiszanánai önkormányzati tűzoltókat riasztották a tűzesethez, de a tulajdonos még a kiérkezésük előtt eloltotta a tüzet. A tűzoltók a helyszínt átvizsgálták, de oltásra már nem volt szükség. A tulajdonos véleménye szerint az autót felgyújtották, így a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság értesítette a rendőrséget.
Az összegyűlt "emberek" közül egyikük a tűzoltóautóhoz ment, és kirúgta a bal első lámpáját. A tűzoltók ezt követően megpróbálták elhagyni a helyszínt, de a rongáló személy utánuk ment, és ököllel kiütötte a tűzoltóautó jobb lámpáját is. A rendőrök nagy erővel, hamar a helyszínre érkeztek. Habár a tűzoltóautóban kár keletkezett, szerencsére a tűzoltók testi épsége nem bánta az atrocitást – zárul a katasztrófavédelmi szóvivő közlése.
Azt már a rendőrség közölte: az oltást végző tiszanánai önkormányzati tűzoltók járművét egy helyszínen lévő férfi megrongálta, így a rendőrök elfogták és előállították a 35 éves helyi lakost, aki eközben a rendőrségi gépkocsiban is kárt okozott. T. Krisztián ellen - őrizetbe vétele mellett - garázdaság és rongálás bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás a Füzesabonyi Rendőrkapitányságon.
A rendőrség mind a négy gyanúsítottal szemben kezdeményezte az előzetes letartóztatást.
(Heol nyomán)