Bezár!
2021. május 13., csütörtök, Szervác, Imola napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Blinken és Lavrov kétoldalú találkozót tart a jövő héten Izlandon22:20 Az ujgurok elnyomásának befejezését követelték Kínától egy ENSZ-tanácskozáson22:07 "A kormány elvesztette az uralmat az utca fölött" - polgárháborús helyzet alakult ki a zsidók és az arabok között Izrael számos pontján21:54 Fehér, férfi, nem ratyik a szülei, és nem nézik terroristának? - Lista segít az agyhalottaknak eldönteni, ki mennyire kiváltságos21:24 Fehérnek álcázva követett el 30 betörést egy néger Los Angelesben21:14 Drága honfitársaink: videón, ahogy egy bottal járó 60 éves nő megtámad egy katonai sátrat, mert zavarja a városképet21:09 Felvidéken júniustól kezdhetnek oltani a Szputnyikkal20:52 Oroszországban pénzbírságra ítélték a Telegramot20:35 Nagy-Izrael miatt eredménytelenül ért véget a Biztonsági Tanács újabb rendkívüli ülése20:20 Merkel külügyminisztere újabb migránsokra vágyik20:06 Ma sem fukarkodott a rakétákkal a Hamász19:51 Szakértői bizottság: a jelenlegi rendszer nem tud megakadályozni egy újabb világjárványt19:21 Ideje lenne elküldeni egy iráni tanulmányútra a magyarországi "homofóbia" miatt visítozó buzikat19:01 Jókor szólnak: a Pfizer vakcinája átprogramozhatja az immunválaszokat18:46 Antiszemét-gyanús EU-főképviselő: "az izraeli hatóságoknak tiszteletben kell tartaniuk a jeruzsálemi szent helyek státuszát"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Nem kérnek a "menekült"táborból, ha kell, a gépek elé fekszenek: a martonfaiak elfoglalták a lőteret

Vasárnap délután a martonfai kultúrházban falugyűlést tartottak, s a helybéliek úgy döntöttek, minden eszközzel igyekeznek meggátolni, hogy a kormány "menekült"tábort építsen a település határában fekvő, volt katonai gyakorlótéren. A martonfaiak arról is határoztak, hogy őrizni fogják a lőteret. Este kilenckor 25 falubeli ki is ment a falutól 500 méterre lévő katonai területre, ahol sátrakat vertek.
Zoom
Ha kell, a gépek elé fekszenek
Az akcióban részt vevő martonfaiak terve az, hogy a gyakorlótéren mindig maradnak öten-tízen, s ha megjelennek az építkezők, akkor riasztják a falu minden olyan lakóját, aki ellenzi a tábor létesítését. Azt nem árulták el, hogy a riasztott martonfaiak miképp akarják az építkezőket meggátolni a munkában, de nem cáfolták azt a feltételezést, hogy ha kell, akkor akár a gépek elé fekszenek.
Zoom
A martonfaiak abban bíznak, hogy a szomszédos települések lakói is részt vesznek majd a beruházást meggátolni szándékozó engedetlenségi mozgalomban.
Zoom
Azt egyébként a falu lakói nem gondolják, hogy a "menekültek" bűnözők, és méltatlanok a segítségre, ám úgy vélik, hogy akadhatnak köztük rossz szándékú emberek, s tőlük féltik családjukat és vagyontárgyaikat. A sátras demonstráció egyik szervezőjét, Csémi Gabriella alpolgármestert arról kérdezte a Nol tudósítója, el tud-e képzelni olyan tábort, amit úgy őriznek, hogy nem kell tartani a bent lakóktól, s ha van ilyen, akkor a martonfaiak felhagynának-e a tiltakozással?
Zoom
A négygyermekes asszony nem zárta ki, hogy létezik ilyen tábor, ám mint mondta, eddig a kormány nem tárgyalt a faluval, és nem osztotta meg a terveit az itt lakókkal, s amíg részletesen nem tudják, milyen lesz az elképzelt "menekült"tábor, és nem kapnak megfelelő garanciát a falu biztonságának megtartására, addig a tiltakozás aligha gyengül. A martonfaiak arra is választ várnak, hogy fizet-e az állam kárpótlást, ha portájuk a tábor közelsége miatt veszít az értékéből.
 
Fent vagyunk a lőtéren!
Posted by Csémi Gabi on 2015. augusztus 2.
Számítanak a rendőrség közbelépésére
A tiltakozók számítanak arra, hogy a rendőrség előbb-utóbb fellép ellenük a jogtalan területfoglalás miatt. Lapzártáig erre nem került sor. Így a sátrazók hozzáfogtak egy lecsó megfőzéséhez. S vártak arra, hogy ezek után mit főz ki a kormány.
(Nol nyomán)
Frissítés: a HVG és az Index is a helyszínre ment csúnya idegenellenes magyarokat tanulmányozni:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready